5 x waarom de sportschool wél leuk is

Ik verbaas me er elke keer weer over als ik merk dat mensen de sportschool écht verschrikkelijk vinden. Ik vraag me dan vooral meteen af of ze dit uit ervaring zeggen, wat ze dan precies in de sportschool hebben gedaan of wat hun beeld erbij is. Ik werk al een aantal jaren (met tussenstop) voor een sportschool als bijbaan, op dit moment ook nog naast mijn fulltime baan, en ben dus omringt met mensen die wél gek zijn op sporten. Omdat ik het heel leuk vind mensen kennis te laten maken met diverse onderdelen van de sportschool én ze over te halen, vandaag een sport-gerelateerd artikel.

1. Er is meer dan de loopband
Ik denk dat ontdekken en afwisselen het allerbelangrijkste punt is. Niemand vind het leuk om een maand, jaar, jaren lang hetzelfde te doen. Heb je een schema en blijf je deze herhalen? Dan zul je dit in het begin leuk vinden en resultaat boeken, maar hierna zal het stagneren. Heel veel mensen weten gewoon niet dat er veel meer is! Je kunt in veel sportscholen gratis een afspraak maken met een fitnessinstructeur die op maat gemaakte schema’s maakt en je alles uitlegt, je kunt een personal trainer nemen om gericht resultaat te boeken, je kunt in een small group trainen om resultaat te behalen én meteen een gezellige avond te hebben, je kunt groepslessen doen gericht op cardio, kracht, ontspanning, coördinatie of een combinatie, je kunt (kick)boksen, je kunt functioneel trainen.. er is zoveel!

IMG_1308

2. Gezelligheid
Kom ik meteen bij het volgende punt. Kies voor een persoonlijke sportschool. Leuk hoor, Basic-Fit en Fit For Free, lekker voordelig en ruime openingstijden. Als je echt dedicated bent dan kun je het hier ook best wel volhouden, maar een persoonlijke sportschool doet zoveel meer. Mijn sportschool heeft bijvoorbeeld een lounge waar leden gezellig met elkaar kletsen en samen een kopje koffie / thee drinken voor of juist na het trainen. Bij een persoonlijke sportschool zijn vaak ook meerdere van bovenstaande faciliteiten aanwezig én kun je je goed laten informeren en helpen. Ik kan wel zeggen dat een avondje sportschool voor mij vaak echt héél gezellig is!

3. Outfits
Het is ongeveer de enige plek waar je gewoon een legging als broek kunt dragen zonder dat mensen je gek aankijken. Er is zoveel te koop, van zoveel verschillende merken. Maar ik blijf één grote favoriet houden op sportgebied, Nike. Vaak bestaat mijn hele outfit uit Nike. Qua tops draag ik graag de logo tees en hemdjes van quickdry materiaal. Mijn favoriete legging is de ”Power Legend”. Deze legging schijnt absoluut niet door, blijft bij mij al meer dan 2 jaar mooi, zit als gegoten en zakt bijna niet af. Echt een aanrader. Qua schoenen wissel ik af en kijk ik wat bij mijn training past. Train ik in de fitness dan draag ik mijn Nike Roshe Run’s of Free Run’s: beide met platte zool voor goede grip en stabiliteit. Doe ik een cardio les, dan ga ik voor mijn Nike Air Max 2017. Dit zijn mijn favoriete schoenen als ik demping nodig heb. De zool bestaat helemaal uit ‘Air’ gedeelte waardoor ze heel goed dempen. Ik heb ze in het zwart en ze zijn bij elke outfit te combineren. De swoosh is bij mij reflecterend, waardoor ik ze ook prima aankan als ik een lesje bootcamp of small group buiten volg. Daarnaast lopen ze als wolkjes! Ja, sportkleding en schoenen kunnen mij echt blij maken en maken mijn bezoekje aan de sportschool nog leuker!

IMG_5444

4. Ritme
Een ritme hebben in het sporten kan je zoveel brengen. Ik weet bijvoorbeeld dat ik altijd op maandagavond en woensdagavond sowieso in de sportschool ben, op donderdagavond ook want dan werk ik en dan probeer ik nog een keer extra te trainen. Ik bereid me er op voor en ga daarom ook. De extra keer geeft me speling: ik kan gaan als ik zin heb en als ik niet wil blijf ik lekker thuis. Zo weet ik dat ik elke week genoeg beweeg, zonder dat het aanvoelt alsof ik teveel moet.

5. Resultaat
Zowel direct resultaat, als resultaat op lange termijn zijn voor mij heel belangrijk. Direct resultaat in de vorm van voldoening na de work-out en de eventuele spierpijn in de dagen erna geeft me een goed gevoel. Ik voel dat ik goed bezig ben en het geeft me een extra motivatie verder ook gezond te leven: goed te eten, genoeg te slapen en niet teveel te stressen: het brengt me in balans. Ook resultaat op lange termijn doet me heel goed. Dat kan zijn wat je in de spiegel ziet, wat je op de weegschaal ziet of juist hoeveel kilo je optilt in je training. Ik train graag op resultaat in de gym, meer gewicht = voor mij een goede training.

Ga jij naar de sportschool?

Note: dit artikel is geschreven uit eigen initiatief, de link die genoemd wordt betreft een samenwerking. Dit heeft het artikel niet beïnvloed.

4 thoughts on “5 x waarom de sportschool wél leuk is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.