Healthy lifestyle: Granola binnen 10 minuten

Heerlijk vind ik het: een schaaltje Griekse yoghurt met banaan en verse granola. Ik eet niet elke dag granola en daarom vind ik het zonde om een groot pak te kopen. Zo nu en dan maak ik zelf één portie. Heel makkelijk en snel en daarnaast ook erg lekker. Het mooiste: het is binnen mum van tijd klaar en je kunt de granola opeten als deze nog lekker warm is!

granolarecept1

Wat heb je nodig voor 1 portie?

– handje havervlokken
– 2 theelepels honing
– 1 theelepel koek & speculaaskruiden
– 2 theelepels kokosrasp
– 1 klein handje pecannoten

granolarecept2

Hoe maak je het?

Héél simpel. Alles in een kommetje doen, roeren en dan is het al tijd om af te bakken. Ik gebruik hiervoor het liefst mijn airfryer omdat dit super super snel gaat. Ik zet hem op 185 graden en dan is mijn granola letterlijk binnen 5 minuutjes klaar. Ik heb een speciaal bakblikje voor mijn airfryer, maar als je deze niet hebt kun je ook gewoon een stukje bakpapier onderin leggen. Ook in de oven kun je dit maken, dan duurt het alleen ongeveer een kwartiertje. Gewoon op een bakplaat of rooster met een stukje bakpapier afbakken en af en toe even omscheppen.

Je kunt natuurlijk ook een grotere portie maken zodat je er meerdere dagen van kunt genieten. Goed afgesloten blijft de granola zeker een weekje lekker. Wil je hem éxtra lekker maken? Voeg dan schuddebuikjes (of in deze tijd stukjes kruidnoot) toe na het bakken. Eet smakelijk!

15 thoughts on “Healthy lifestyle: Granola binnen 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.