Full Day of Eating #4

Het is alweer een tijdje geleden sinds mijn laatste ”full day of eating”, hoewel je ”je” misschien nog wel beter weg kunt laten. Een tijd geleden dus. Op 8 februari 2018 om precies te zijn deelde ik mijn laatste eetdagboekje. Toen was ik al veel bezig met gezond eten en fitness, maar inmiddels heb ik hier nog heel veel over bijgeleerd en eet ik hier ook naar. Het leek me wel eens leuk om nu weer eens een eetdagboek met jullie te delen. Mocht je benieuwd zijn naar de verschillen met hoe ik eerst at, zie hier #1, #2 en #3.

Ontbijt

Ik begin deze Full Day of Eating met één van mijn favoriete ontbijtjes: havermout. Ik gebruik hiervoor 33 gram havermout (portiezakjes van Quaker, met kaneelsmaak), 200 ml magere melk, 10 gram Scited chocolade/hazelnoot whey, aardbeien, frambozen, witte en pure chocoladedruppels van Callebaut chocolade en een klein beetje kokosrasp. Daarbij drink ik een café au lait van Dolce Gusto en 2 glazen water.

KCAL 355 – KOOLHYDRATEN 48 GRAM – VET 9 GRAM – EIWITTEN 18 GRAM

Lunch

Ik was vandaag vrij en de hele ochtend weg, dus ik nam geen tussendoortje. Bij thuiskomst maakte ik een medium wrap met daarop scrambled egg van 2 hele eieren en 1 eiwit, peper en zout. Ik bakte deze in cooking spray van Body&Fitshop. Daarbij dronk ik een gembershotje en 2 glazen water.

KCAL 320 – KOOLHYDRATEN 29 GRAM – VETTEN 13 GRAM – EIWITTEN 21 GRAM

Diner

De hele middag was ik ook weg en toen ik thuis kwam was het alweer tijd voor diner. Simpel en snel vandaag. Nu ik een aantal dagen wat lager in calorieën zit ga ik voor ”volume food”. Ik eet dus bijvoorbeeld veel groenten, wat heel goed vult maar waardoor ik niet teveel calorieën binnenkrijg. Ik vind dit wel een beetje een fitnessmaaltijd, niet echt inspiratie voor een avondje uitgebreid koken, maar wel de waarheid. 1 medium wrap, 180 gram kipfilet die ik zelf gemarineerd heb met kruiden en olie, 50 gram komkommer, 50 gram hüttespread chili smaak en daarbij een hele grote kom met 400 gram groenten waarvan ik zelfs niet alles op kreeg. Dit at ik met een beetje lightsaus van XXL Nutrition.

KCAL 454 – KOOLHYDRATEN 37 GRAM – VET 12 GRAM – EIWITTEN 53 GRAM

Pre-training & pre-bed

In de avond ging ik lekker trainen en voor het trainen nam ik een schepje Amino & Energy van Body & Fit. Na het trainen was het tijd voor mijn pre-bed meal. Ik had nog best wel wat calorietjes over en ik ging voor een Barebells reep en daarna bij twee Snack a Jacks in de smaak Chocolate Chip.

KCAL 322 – KOOLHYDRATEN 30 GRAM – VET 10 GRAM – EIWIT 22 GRAM

Ik heb heerlijk gegeten! Het lijkt misschien wat weinig en het is qua calorieën ook zeker minder dan dat ik op de gemiddelde trainingsdag eet. Het kwam alleen zo uit en ik ben een beetje gedaald in calorieën na het heftige Paasweekendje en in aanloop naar Koningsdag :-).

Q: Zouden jullie het leuk vinden om weer vaker een eetdagboek te zien?

simonevissers-com

4 thoughts on “Full Day of Eating #4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.