Hotspot: Vegan Junk Food Bar – Hype of hit?

De laatste tijd (lees: sinds vorige week) ga ik voor het werk zo nu en dan op pad en kom ik op plekken waar ik normaal niet zo heel vaak kom. Voordeel daarvan is dat ik (voor mij) nieuwe hotspots uit kan proberen want tja, eten moeten we toch! Ik nam vorige week samen met collega Fleur de proef op de som en testte de Vegan Junk Food Bar uit.

Vegan Junkfood Bar

Waar moet ik beginnen? Volgens mij is de Vegan Junk Food Bar echt razend populair, wat ik heel goed snap. Er zijn vijf vestigingen in totaal: vier in Amsterdam en één in Rotterdam. De huisstijl is fantastisch en Instawaardig. Ik bedoel: wie houdt er nu niet van roze? Het is misschien vrij schreeuwerig allemaal, maar ik vind het helemaal passen bij het concept.

vegan junk food bar

Alles is hier vegan (no shit Sherlock), ook dingen waarvan je waarschijnlijk niet eens wist dat ze dit in vegan varianten had. Ik vind dit echt een fantastisch initiatief, want ze hebben echt voor ieder wat wils en ik weet zeker dat niemand hier vlees of vis zou missen. Overal zag ik foto’s van het eten waarvan het water me in de mond liep en was dan ook ontzettend blij dat ik het zelf eens kon testen want: is het zo lekker als het eruit ziet?

vegan junk food bar

Smaken

Fleur en ik hadden op het evenement wellicht al een aantal wijntjes en (tevens vegan) snacks genuttigd en waren dus niet super hongerig, waardoor we dachten ”we gaan voor een burgertje”. Foute gedachte. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je met honger weggaat, want de porties zijn echt best wel groot. Zelf ging ik voor de Daddy Mc Chik’n welke bleek te bestaan uit maar liefst twee ”kip”burgers op een zwart broodje met daarop ook nog sla, tomaat, ”cheddar”, rode ui, lente ui, gebakken uitjes en speciale saus. Fleur nam de original burger, met daarop dezelfde ingrediënten maar dan een gewone ”hamburger” en natuurlijk augurkjes. Samen deelden we een portie zoete aardappelfrietjes (met truffelmayo!) welke de beste waren die we ooit hebben geproefd.

De burgers waren echt super lekker en vol van smaak, helemaal niet droog en super vullend. Heel rijkelijk belegd ook, vol met verse ingrediënten. Het zwarte broodje bij de kipburger vond ik ook echt een leuke toevoeging. De burger was trouwens zo groot, dat ik hem in twee delen op heb moeten eten omdat ik hem gewoon niet in zijn geheel naar binnen kreeg, haha.

Het liefst had ik alles willen proeven, want het ziet er te lekker uit. Je kunt hier het menu checken, mét foto’s. Kun je trouwens beter niet doen wanneer je echt heel veel honger hebt. Wanneer ik nog eens in de buurt ben wil ik sowieso de ”loaded fries” proberen. Ook alle snacks zien er heerlijk uit.

vegan junkfood bar

Prijzen

Ik wist me eigenlijk helemaal niet wat dit nu zou moeten kosten. Hartstikke hippe tent, super lekker eten en alles helemaal vegan natuurlijk. Ik had het van te voren duurder ingeschat. Voor een burger betaal je ongeveer €12,- en de frietjes bestel je er dan nog wel los bij. De zoete aardappelfrietjes waren bijvoorbeeld €3,50. In totaal waren we voor onze bestelling inclusief drankjes nog geen €40,- kwijt en dat vind ik helemaal netjes. Zeker omdat het geen snackbar is, maar gewoon een echt restaurant waar je bediend wordt (kom ik zo nog op) en je hartstikke leuk en lekker kunt zitten.

Service

10 / 10! We waren in de vestiging in de Dapperbuurt, vlakbij het Tropenmuseum en we werden echt super vriendelijk en vrolijk geholpen. De service was ook snel, onze bestelling was snel opgenomen, de drankjes stonden binnen no-time op tafel en daarna hoefden we ook niet lang te wachten op het eten. Ook waren er voldoende plekjes waar je zowel in gezelschap als alleen (heel goed dat daar aan gedacht is, vind ik) kunt eten en drinken. We voelden ons gelijk heel welkom en dat maakte de hele beleving nog beter.

vegan-junk-food-bar

Eindoordeel

Hit! Niet zomaar een hype die binnen een aantal maanden weer overwaait, wanneer we het interieur wel gezien hebben op de Instagram foto’s. Ik vind het echt iets unieks. Je kunt hier snel, maar toch gezellig en in restaurantsetting eten. Het eten smaakt geweldig en het aanbod is uniek als je kijkt naar vergelijkbare plekken. De prijzen zijn prima en de service is top. Ben je in de buurt? Ga dan zeker wat eten! Ben je niet in de buurt? Zorg dan dat je er binnenkort tóch in de buurt bent. Ik ben zo enthousiast en zou het liefst nu nog een burgertje naar binnen schuiven bij de Vegan Junk Food Bar.

simonevissers-com

Lees hier ook de review van mijn vorige hotspot: Mr. Morris!

13 thoughts on “Hotspot: Vegan Junk Food Bar – Hype of hit?

 • Dat ziet er heerlijk uit zeg, ik eet wel vlees maar ik kan een vegan maaltijd op z’n tijd erg waarderen. En voor die prijs hoef je het zeker niet te laten.

 • Grappig dat iedereen hier in de comments de prijzen mee vind vallen. Misschien komt het omdat ik in Groningen woon, maar 12 euro voor een vegan burger vind ik wel prijzig. In principe zou je de burger thuis voor 3 euro wel na kunnen maken. Maar het is natuurlijk de randstad. Voor mijn gevoel is daar alles wel wat duurder.
  Maargoed, ik vind het wel leuk dat er een plek is waar alleen vegan junk food is. En ondanks de hogere prijzen zou ik het misschien wel leuk vinden als ze hierheen zouden komen.

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

  • Zo had ik er nog helemaal niet over nagedacht, maar dat is natuurlijk helemaal waar! Ik denk dat de hele entourage het maakt dat het niet duur aanvoelt, omdat je profiteert van een hele ruime vegan keuze en een leuke plek + service.

 • Hm dat ziet er echt heel lekker uit! Ik zou ook voor de neppe kipburger gaan. Dat donkere broodje geeft het wel iets extra! De prijzen vallen inderdaad goed mee en zeker als je de burgers ziet. Ik denk zelfs dat ik zo’n burger niet op krijg :p

 • Wat leuk dat je naar de Vegan junkfood bar was! Echt een aanrader he 😀 Ik heb nu al weer zin in de volgende keer dat ik er ga eten, haha… Ik ben nu twee keer naar de VJB aan de Regulierdwarsstraat in Amsterdam geweest, maar daar vind ik de service helaas niet zo top. Hopelijk komen ze gauw naar Groningen! :p

 • Dat klinkt zeker als een geweldige hotspot, inclusief de fijne service. Het lijkt me alleen al leuk om eens te zien wat er allemaal vegan gemaakt kan worden. Echt tof dat dit soort concepten bestaan om vega of vegan eten toegankelijker te maken:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.