Adventures: Weekendje alleen weg

Ik denk dat ik op het allermooiste plekje van heel Brabant, misschien wel van heel Nederland ben geweest. Alleen. Ik wilde al sinds vorig jaar naar Het Raatshuisje en had dan ook al eerder geboekt, maar dat kon toen helaas niet doorgaan. Precies één jaar later ging ik toch, in mijn eentje welteverstaan en ik vond het HEERLIJK! Ik deel vandaag een heleboel foto’s en vertel erbij wat Het Raatshuisje precies is. Een disclaimer: je wil zeker weten ook een nachtje weg boeken na het zien van de foto’s dus be prepared.

IMG_4378

IMG_4361

IMG_4362

Het Raatshuisje
Het Raatshuisje is een bed & breakfast in Ulvenhout, vlakbij Breda. Niet zomaar een bed & breakfast: het vrijstaande huisje is eigenlijk een luxe hotelsuite midden in de natuur gelegen. Naast de prachtige ligging is ook het huisje zelf super mooi en super luxe. Eigenaresse Odette heeft echt héél erg haar best gedaan en dat is meer dan gelukt.

Het huisje is mintgroen met roze. Ik denk dat ik alleen bij dit punt al om was, maar er is nog veel meer. Het huisje staat dus op het erf van Odette en haar gezin, maar staat helemaal vrij. Je kijkt uit op een rustgevende weide (met paarden!) met daarachter bossen. Je hebt je eigen tuintje, met hangmat en diverse zitjes, Nu had ik enorm veel geluk met het weer, maar ook bij slecht weer is het Raatshuisje super.

IMG_4364

Je hoeft het huisje namelijk helemaal niet uit om te kunnen genieten. Het huisje ruikt heerlijk, het voelt gelijk alsof je in een oase van rust en ontspanning binnenkomt, een soort wellness gevoel. Binnen staat een grote luxe boxspring van Auping die echt heerlijk ligt. Ik heb in tijden niet zo lekker geslapen. Daarnaast een bank, een tafeltje met stoeltjes een keukentje en een supermooie badkamer. Het huisje is ontzettend sfeervol aangekleed waardoor je je meteen thuis zult voelen.

IMG_4371

Service
Zoals ik al zei is het Raatshuisje meer een luxe hotelsuite, aan alles is namelijk gedacht. Bij binnenkomst staat er al meteen wat lekkers te eten en drinken voor je klaar en daar blijft het niet bij. Er zijn namelijk lekkere drankjes te vinden in de minibar, er is een Nespresso apparaat met allerlei soorten cups, heerlijke soorten thee, er is Tony Chocolonely en ook nog eens chips. Wat wil je nog meer? Bij aankomst mag je zelf kiezen hoe laat je het ontbijt geserveerd wilt hebben, dit komt Odette dan brengen en je mag het opeten waar je maar wil: in bed, aan de ontbijttafel of zelfs buiten.

IMG_4390

Maar niet alleen op eetgebied is er aan alles gedacht. De badkamer staat vol met luxe spulletjes die je kunt gebruiken, zachte handdoeken en een badjas liggen klaar en ook staan er mandjes waarin allerlei verzorgingsproducten te vinden zijn, eigenlijk alles wat je maar nodig hebt. Ook in de ‘woonkamer’ is aan alles gedacht. Zo liggen er namelijk boeken en tijdschriften om te lezen en staat er een smart televisie waarop je lekker kunt Netflixen of je favoriete muziek kunt luisteren.

IMG_4395

IMG_4396

IMG_4398

Mocht je het huisje wel willen verlaten, dan heeft Odette ook daar aan gedacht. In het huisje vind je diverse kaarten voor fiets- en wandelroutes. Ook zit je lekker dichtbij Breda. Wil je op de fiets? Dan kan. Er staan twee fietsen bij het huisje die je gewoon mee mag nemen om op pad te gaan.

IMG_4365

IMG_4691

Alleen weggaan
Het klinkt misschien een beetje sneu, alleen op pad gaan. Heel veel mensen reageerden ook zo, toen ze me vroegen met wie ik ging en ik vertelde dat ik alleen ging. Ik vind het juist een luxe, een voorrecht, om zoiets voor jezelf te kunnen boeken. Tijd om even helemaal tot rust te komen, te genieten en precies te doen waar je zelf zin in hebt. Ik kwam aan in het huisje en heb eerst een dutje gedaan, gewoon omdat het bed daar echt tot uitnodigde. Vervolgens werd ik wakker en heb ik buiten in de hangmat gelegen omdat het heerlijk weer was. Drankje erbij en wat chips, niets meer aan doen. Ik bleef dan ook een aantal uurtjes liggen, tot de zon onder ging. Toen kreeg ik honger en ben ik op aanraden van Odette naar het centrum gegaan voor wat sushi. Dit heb ik afgehaald en heerlijk in het huisje opgegeten. Toen ik terugkwam had Odette de lichtjes aangedaan en lag er een lekkere chocolaatje op me te wachten, deze details maakten me zo blij! Ik heb programma’s op tv teruggekeken, een maskertje opgedaan, heerlijk gedoucht, sushi gegeten, wijn gedronken, chocolade gegeten, in een tijdschrift gelezen en vooral genoten van de rust, het uitzicht en een heerlijke geurkaars.

IMG_4450

IMG_4478

IMG_4479

Eng vond ik het ook helemaal niet. Dit omdat ik wist dat Odette en haar gezin in de buurt waren. Het voelde ook gewoon zo huiselijk dat ik mezelf geen moment druk heb gemaakt over dat ik alleen was. Ik heb me geen moment verveeld en ben dus echt tot rust gekomen. Ik kan het echt iedereen aanraden, hoewel samen naar het Raatshuisje gaan natuurlijk ook héél leuk kan zijn.

IMG_4523

IMG_4548

IMG_4558

Na een heerlijke nacht slapen werd ik wakker met het zonnetje op het huisje. Ik zette meteen de tuindeuren open en werd rustig wakker. Ook ging ik eventjes naar buiten en de paardjes stonden alweer nieuwsgierig te kijken. Die openslaande deuren vond ik ook echt heel erg fijn. Ze zitten zowel voor het bed als voor de bank, dus je hebt altijd een heerlijk uitzicht.

IMG_4553

IMG_4676

IMG_4714

Toen klopte Odette aan met dit onbijt! Wauw. Zo lekker! Ik heb er van genoten en daarna nog even lekker mijn tijdschrift in bed gelezen. Nog even van het zonnetje genoten en toen zat mijn weekendje er al weer op. Ik kan dit huisje echt aan iedereen aanraden! Go there!

Note: ik heb dit helemaal zelf betaald en ben oprecht heel erg enthousiast!

8 thoughts on “Adventures: Weekendje alleen weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.