Zomer in Nederland: Spoorpark Tilburg

In mijn laatste editie van ”On My Mind” vertelde ik jullie dat ik een zomerserie wilde gaan maken over wat er allemaal te doen is in Tilburg. Het is niet bij een idee gebleven, want ik heb hierbij de eerste editie voor jullie! Wel heb ik besloten deze iets uit te breiden, want ik merkte nu al dat ik ook wilde bloggen over leuke dingen in andere Nederlandse steden. Zomer in Nederland, dus! Afgelopen weekend begon ik vrijdag avond met een bezoekje aan het Spoorpark in Tilburg en ik was onder de indruk! Wat er allemaal te doen is en waarom je er echt naartoe moet, dat lees je hieronder!

Zomer in Nederland

Laat ik even beginnen met een kleine introductie van deze zomerserie. Ik heb dit jaar al een paar leuke tripjes mogen maken (Gran Canaria, Lissabon en Boedapest) en ga deze zomer Nederland dan ook niet meer uit. Omdat ik juist heel veel zin heb om de zomer in eigen land én vooral ook stad te ontdekken wil ik jullie hier graag in meenemen. Inmiddels is de zomer begonnen, hebben we al kunnen genieten van tropische dagen én heb ik deze blog over het Spoorpark voor jullie!

Spoorpark Tilburg

Eind vorige maand (gek hé, dat het alweer juli is), is het Spoorpark geopend. Sinds 21 juni zijn we hier in ”onze” stad een heel mooi park rijker. Het heeft even (zeg maar, heel lang) geduurd maar het is zover! We kunnen er met zijn allen van genieten. Het park is maar liefst tien hectare groot en dat maakt het zo leuk. Er is namelijk echt voor ieder wat wils te doen, of juist niet te doen, hoe je het maar bekijkt.

Spoorpark

Actief in het Spoorpark

Wie zin heeft om zich sportief uit te sloven, kan in het Spoorpark zijn lol op. Natuurlijk kun je er heerlijk wandelen (wat persoonlijk mijn voorkeur heeft) en daarnaast is er een heus skatepark en een beachvolleybal veld. Je mag trouwens niet fietsen in het park, wat het wel zo veilig maakt! Daarnaast heb ik ook een soort van stormbaan gezien, waar je je als krachtsporter helemaal uit kunt leven. Ook kun je natuurlijk een rondje hardlopen en worden er bootcamps in het park georganiseerd.

Spoorpark

Eten

Food is life. In het Spoorpark is dit geen probleem, want ondanks dat je op het park zelf niet veel eten kunt krijgen totdat het T-huis geopend wordt (eind 2019), is het helemaal niet moeilijk om er toch culinair te genieten. Natuurlijk kun je zelf van alles meenemen en picknicken óf barbecuen. Je mag dit hier namelijk gewoon doen in het openbaar, hoe fijn! Mocht je geen zin hebben om je eigen eten te regelen? Dan bestel je gewoon via Uber Eats, want die bezorgen dus ín het park en ook de AH XL zit op loopafstand waardoor je even snel iets af kunt halen voor je naar het park gaat.

Spoorpark

Spoorpark
Het waterpleintje in actie

Chillen

Daar is een park voor gemaakt toch? Het Spoorpark leent zich hier echt perfect voor. Of je nu met een grote groep bent of juist alleen: het kan allemaal. Er zijn super veel zitplekjes gecreëerd. Zo is de hele helling tegen het spoor omgetoverd in bankjes, is er een vijver met vlonder waar heel veel plekken zijn en staan er overal bankjes en stoeltjes. Ook is er een heel groot grasveld waar je je handdoekje uit kunt klappen en een waterpleintje. Hier kun je lekker de verkoeling opzoeken. Ideaal!

Lekker zonnen behoort ook tot de optie, met bruine benen tot gevolg! 🙂

Stadscamping

Je leest het goed! Het park bevat ook een heuse Stadscamping. Hier kan je dus met je tent / vouwwagen / caravan / whatever neerstrijken en genieten van een heerlijke vakantie waarbij je natuur, gezelligheid en de stad op loopafstand kunt combineren. Ik zag heel veel gezinnen met kinderen en volgens mij hadden ze het allemaal reuze naar hun zin.

Foto’s maken

Last but not least, als Instagrammer kun je je hier je lol op hoor. Superveel mooie plekjes! Dit is natuurlijk een beetje een grapje, maar ik wil wel nog een keer benoemen hoe mooi dit park is opgezet. Ik denk dat het de komende jaren alleen maar mooier gaat worden wanneer het al het groen nog wat meer gaat groeien en bloeien. Can’t wait!

Je kunt het Spoorpark vinden door te navigeren naar Sint Ceciliastraat 1, of wanneer je vanuit de voorkant van het station van Tilburg komt rechts aan te houden, dan loop je er vanzelf binnen een aantal minuutjes tegenaan.

Q: Had jij al van het Spoorpark gehoord en ben je van plan er een kijkje te gaan nemen?

simonevissers-com

7 thoughts on “Zomer in Nederland: Spoorpark Tilburg

  • Haha, ik ben ook van plan om meer posts deze zomer te plaatsen over bijvoorbeeld leuke restaurantjes. Niet alleen in Roosendaal (waar ik woon), want dan ben ik zo klaar met schrijven (denk ik).

    Het Spoorpark ziet er echt heel leuk uit! En wat tof dat je er ook gewoon kunt kamperen. Ik had er niet van gehoord, maar volgens mij ben ik ook nog nooit in Tilburg geweest, haha. Deze zomer wil ik heel graag naar De Tilburgse Kermis, hoop dat ik iemand mee kan krijgen.

    Liefs,
    Marloes

  • Wat een heerlijkheid! In het Spoorpark ben ik nog niet geweest, maar in april waren we wel weer een weekje in Tilburg voor Roadburn. Wat een fijne stad is het toch. ♥

  • Wauw, dit ziet er echt tof uit! En wat leuk, dit nieuwe rubriekje :D. Helaas voor mij niet echt in de buurt, anders was ik meteen even gaan kijken!

  • Wat tof, zeg! Ik heb voor mijn master in Tilburg gestudeerd en heb eigenlijk nooit een klik gehad met de stad, maar het idee van dit park is echt cool! Zoiets voegt echt iets toe aan een stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.