Adventures: Citytrip Boedapest II

Tijd voor deel II van mijn Boedapest trip! Ik heb denk ik nog nooit zoveel reacties gekregen op een blogpost (lees hier deel I) en daar werd ik natuurlijk nog enthousiaster van. Ik ben meteen weer achter mijn laptop gekropen om deel twee in elkaar te zetten. Ik bereid jullie alvast voor op weer een heleboel foto’s, waaronder (je raad het al) veel eten. Natuurlijk hebben we nog een hoop andere dingen gezien en gedaan, dus ook daar vertel ik jullie meer over!

Boedapest Brug

Zondag: dag 2 in Boedapest

We zouden naar een badhuis gaan, maar besloten vanwege onze andere plannen toch maar over te slaan. We lazen op internet namelijk heel wat slechte reviews en vonden het zonde hier onze tijd aan te verdoen. Na een goed ontbijt gingen we op naar de Géllertheuvel waar we enthousiast aan de hike naar boven begonnen. Door het benauwde weer en onze keuze voor een lastig pad was deze was heftiger dan verwacht, maar dat mocht de pret niet drukken. Het uitzicht boven was prachtig en door af te dalen aan de andere kant van de heuvel ontdekten we weer nieuwe plekjes.

gellert-hike

gellert-heuvel

boedapest-uitzicht

Fentimans

Viewpoint Boedapest

Nadat we waren bijgekomen van de hitte gingen we naar de Central Market, althans, dat was het idee. Het hele handeltje bleek gesloten te zijn dus liepen we maar door. De eerste de beste Hummus Bar (keten met meerdere vestigingen in Boedapest en één in Lissabon) was de onze en we aten hier een lekkere lunch. Na weer een shopsessie waar ik alles kocht wat los en vast zat (oké dit is overdreven) was het tijd voor een Chimney Cone. Hoewel ze in Praag echt lekkerder waren, was ook deze zeker niet verkeerd.

Hummus-Bar

Fresh Lemonade

shoppen-boedapest

chimney-cone

We dropten de geshopte items in het hotel en gingen door naar Mazel Tov waar we hadden proberen te reserveren maar wat niet was gelukt. Gelukkig waren we lucky die dag, want er was een plekje voor ons! We deelden wat kleine gerechtjes en dronken een super lekkere cocktail, een koffietje en deelde een cheesecake. Genoeg gegeten voor de komende maand, zou je zeggen. Zo voelde het ook kan ik bevestigen.

outfit-boedapest

mazeltov

mazeltov

mazeltov

mazeltov

mazeltov

Maandag: de terugreis

Maandag konden we gelukkig rustig aan doen, we vlogen pas om 15:00 en hadden dus genoeg tijd. Deze tijd bleek ik hard nodig te hebben voor het inpakken van mijn deel van de koffer. Ik kreeg het er niet in en ook mijn handbagage was overvol. Misschien had ik die nieuwe tas niet moeten kopen, maar ach, hij is wel leuk.

donut-library

Na het uitchecken een stop bij The Donut Library waar we de wachttijd goed hebben benut met een lekker drankje en een, hoe kan het ook anders, donut.

We namen de bus, het vliegtuig, nog een bus en de trein én tot slot de benenwagen. Aan het einde van de maandag avond plofte ik heel moe maar voldaan op de bank.

simonevissers-com

9 thoughts on “Adventures: Citytrip Boedapest II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.