Plog: Foodtour in Eindhoven

Zoals jullie misschien wel weten woon ik al een aantal jaar in Tilburg en ik moet zeggen dat dit qua winkels, hotspots en dergelijke een hele vooruitgang is op het dorp waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Toch stap ik regelmatig in de auto naar Eindhoven, want de food hotspots daar zijn niet op één hand te tellen en ook heeft Eindhoven winkels die we hier niet hebben. Afgelopen zaterdag had ik weer zo’n shopping & foodtour gepland, die net even wat anders liep dan we hadden verwacht. Ik heb die dag een poging tot ploggen gedaan, dus hierbij!

IMG-6054

Je zou het niet zeggen als je deze foto ziet, maar de dag begon niet zo goed. Ik haalde Sanne thuis op en we reden naar Eindhoven. So far, so good. Tot we de parkeergarage inreden en ik het raampje opendeed om het parkeerkaartje te pakken, mijn raam ging namelijk niet meer dicht. Ik in lichte paniek, Sanne rustig gelukkig. Zo kwamen we op het idee een garage te bellen en na een aantal telefoontjes vonden we er één waar een monteur aanwezig was. Na een tripje naar Eindhoven Noord, mijn raam dat weer met tape was dichtgemaakt en een rit terug naar het centrum konden we dan eindelijk naar The Happiness Café. Kwijlen bij bovenstaande taartjes.

IMG-6059
IMG-6060

Coffeetime! Tenminste, dat was het idee. We eindigden met een Chai Latte en een Matcha Latte. Allebei erg lekker wel en daarnaast ook weer leuk geserveerd op een bamboe plankje en een heel lekker stukje cake. I like!

fullsizeoutput-1b66
IMG-6066

Foood! We zouden eigenlijk hier gaan ontbijten, maar inmiddels was het 12:00 uur geweest en hadden we dus echt honger. Ik nam de ‘Vegan Snickers Pancakes’, vegan en glutenvrije bananenpannenkoeken met banaan, pinda’s, vegan caramelsaus, pindakaas en een chocoladeswirl. Sounds good, he? Dat was het ook. Maar wel veel, héél veel.

IMG-6071

De tussentijd vulden we met shoppen bij onder andere Stradivarius, Mango, Pieces, H&M, Costes, Zara en meer. Ik kocht niet heel veel, maar wel wat leuke dingen. Een sweaterdress en overknee boots bij Stradivarius en een truitje en nieuwe jas bij Zara. Blij mee! We wandelden ook door ongeveer heel Eindhoven om ons eten te laten zakken zodat we aan aantal uurtjes verder konden naar..

IMG-6082

Restaurant Victoria aan het Victoriapark. Yesss, hier had ik echt naar uitgekeken. Ik had al prachtige foto’s van dit restaurant op Instagram voorbij zien komen en ook de kaart sprak me heel erg aan. Inmiddels was het al bijna 4 uur en hadden we eigenlijk wel heel veel honger. We sloegen de borrel dus over en gingen meteen voor de dinerkaart.

IMG-6079

Wat is het hier mooi he! Het hele restaurant heeft een moderne maar toch Oosterse sfeer. Heel tof gedaan, tot in detail.

fullsizeoutput-1b61
IMG-6096

Hoe goed ziet dit er uit? Sinds een aantal weken probeer ik geen vlees meer te eten. Ik moet zeggen dat ik af en toe nog wel een uitstapje maak, omdat ik het eten buiten de deur nog best lastig vind. Thuis eet ik al een hele tijd geen vlees meer, omdat het me steeds meer tegen begon te staan, ik het zielig vind en omdat het niet goed is voor het milieu. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon niet nodig om elke dag vlees te eten, máár soms wel heel erg lekker. Ik heb er voor nu dus voor gekozen om flexitariër te zijn. Bij Victoria hadden ze gelukkig heerlijke keuzes, zoals deze vegetarische tajine.

IMG-6099
IMG-6102

Zelfs de vloeren en muren zijn er mooi! Wauw!

IMG-6106
IMG-6110

Toen we buitenkwamen was het al bijna donker. We hadden goede voornemens om outfitfoto’s te maken, maar dat kon dus inmiddels niet meer. Te druk met eten en drinken, zullen we maar zeggen. Na nog een rondje Primark hadden we nog wel zin in wat zoets. Helaas waren alle koffiehotspots inmiddels gesloten dus we hebben heel wat rondjes gelopen. Toen we de 10.000 stappen ruim gepasseerd waren ploften we bij Zoet & Zout neer waar we genoten van een kopje muntthee en latte macchiato. Lekkere taartjes hadden ze helaas niet, waardoor onze foodtour toch nog enigszins gezond is gebleven!

Q: Kom jij wel eens in Eindhoven en wat is je favoriete hotspot?

Lees mijn vorige plog, met hotspots in Zwolle, hier.

11 thoughts on “Plog: Foodtour in Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.