Adventures: Lissabon voorbereidingen

In de ruim twee jaar die Sanne (collega slash vriendin slash beste blogger van de wereld) en ik samenwerken zijn de dagen dat we tegelijk vrij zijn geweest op één hand te tellen. Op twee vingers zelfs, omdat het gewoon niet zo handig was met onze taken. Gelukkig zit dat nu wat anders en ook in het vrij zijn is nu meer mogelijk. Daar zijn we heel erg blij mee want we wilden al tijden naar Lissabon en dat gaan we nu doen! Binnenkort vertrekken we en natuurlijk ging en gaat de nodige voorbereiding daaraan vooraf.

Het vastleggen van de trip naar Lissabon

Dat Sanne iets handiger is in het zoeken van goede deals, toffe Airbnb’s en goede vluchten, daar kwam ik al snel achter. Ik deed wat research, maar stemde heel snel in toen Sanne met haar opties kwam. We boekten onze tickets en Airbnb vorige maand, dus dit kan al van ons lijstje af. Yes!

Instagram accounts checken

Als jullie me een beetje kennen, dan weten jullie dat ik best wel actief ben op Instagram. Naast dat ik het heel leuk vind om foto’s te delen in mijn feed en stories, vind ik het ook fantastisch om inspiratie op te doen. Ik heb al een aantal uurtjes gespendeerd aan het speuren naar mooie plekken in Lissabon maar mijn brein werkte me een beetje tegen. Hoe dat komt? Food, food, food. Ik heb ongeveer 24/7 eten on my mind, dus ik kwam alleen maar bij foodhotspots terecht. Eindstand? Ongeveer 25 hotspots en 3,5 dag in Lissabon. Oeps.

Het lezen van talloze blogs over trips naar Lissabon

Natuurlijk kun je je lol op met reviews op TripAdviser, maar toch vind ik het lezen van blogs van medebloggers het allerleukst. Reisartikelen zijn vaak heel persoonlijk, maar je kunt er de beste tips in vinden. Of ik nog meer eetplekjes heb genoteerd na deze zoektocht? O, jazeker. Of ik ook andere leuke dingen heb gevonden? Gelukkig wel! Fietsen door Bélem, LX Factory, de Taag, tram 28 en de wijk Bairro Alto heb ik onder andere genoteerd op mijn lijstje. Check!

Het leed dat een handbagagekoffer heet

Confession time.. dit wordt de eerste keer dat ik enkel met handbagage ga vliegen. Stiekem boek ik altijd een koffer van 20 kilo bij, ook bij een citytrip. Sanne lachte me stiekem een beetje uit, dus ik besloot de uitdaging aan te gaan. Ik had geen kleine koffer, maar ook dit kan ik al van mijn lijstje af te vinken. Mijn ouders hebben me inmiddels van een koffertje voorzien, die ik mag lenen voor deze trip.

Telefoon beschermen en opladen

Een mega grote kras, van links naar rechts. Sinds twee weken op mijn iPhone 8 Plus die ik nog geen jaar heb. Hoe kan ik zo stom zijn? Goedkoop AliExpress hoesje en geen screenprotector. Daar moest verandering inkomen. Vooral op een trip waarbij ik mijn telefoon zeker weten heel veel ga gebruiken omdat ik natuurlijk 1000 foto’s ga maken wil ik zorgen dat ik goed voorbereid ben. Gelukkig kreeg ik een superleuk aanbod voor een samenwerking met Smartphonehoesjes. Daar heb je, zoals de naam al zegt, een reuze keuze aan telefoonhoesjes. Ook andere telefoonaccessoires zijn heel goed vertegenwoordigd. Ik koos een mooi en goed roze hoesje, een stevige screenprotector en kreeg er onder andere een een powerbank én een Popsocket bij.

Die Popsocket blijkt dus echt een verrijking van mijn leven te zijn. Wat is dat fijn! Vooral voor het maken van foto’s is het onwijs handig. Het voelt heel safe aan, veel minder kans dat mijn iPhone zomaar uit mijn handen vliegt. Ook voor een iPhone 7 hoesje ontwerpen (kun je meteen je zelfgemaakte foto op een hoesje laten drukken!), een iPad Pro 12.9 2018 hoes, oordopjes en opladers voor elke smartphone kun je terecht bij deze webshop.

Outfits

No Buy? Hè? Oeps! Mijn doel was niets overbodigs kopen in februari en kijken hoe ver ik dan zou komen. Op 5 maart kwam er een H&M bestelling binnen in een doos die ook als hondenhok zou kunnen dienen, zo groot. Gelukkig, praise the lord, was niet alles goed en heb ik één leuke outfit kunnen houden. Die gaat dus in mijn (handbagage…)koffertje. Ook kreeg ik van mijn moeder een super mooie midi jurk, die ik zeker weten ga meenemen. Duimen jullie mee voor ons dat het zonnetje gaat schijnen?

Q: Hoe bereiden jullie je voor op een trip?

simonevissers-com

Note: dit artikel bevat een samenwerking, maar is niet ontstaan uit een samenwerking. Deze samenwerking heeft de insteek en oprechtheid van het artikel niet beïnvloed.

17 thoughts on “Adventures: Lissabon voorbereidingen

 • Ik zie dat je tip al hebt gekregen, maar als je een dag over hebt, dan is Sintra echt een aanrader. Bij mijn link vind je eventueel een artikel over Sintra als je het leuk vindt. Sowieso is Lissabon ook erg leuk. Geniet van de voorpret!

 • Wat leuk, Lissabon staat ook nog op mijn lijstje! Ik kijk van tevoren ook wat dicht bij elkaar ligt, dat kan ik dan het beste met elkaar combineren 🙂 En ik pluis het OV altijd uit, lichte tik haha.. Qua reizen met een kleine koffer: alles oprollen! Je kunt ondergoed en sokken op de bodem kwijt, tussen die richels :’) Veel plezier alvast!

 • Hahaha, het leed dat een handbagagekoffer heet, you got this girl. Ik maak me grote zorgen over mijn outfits naast jou in al die fleeky nieuwe pakskes die je in huis hebt gehaald, maar goed. Ben ook heel enthousiast over jouw speurwerk op Instagram en ik ga zelf ook nog eens verder zoeken. Krijg er door deze post nóg meer zin in!

 • Wat gaaf dat jullie naar Lissabon gaan, ik weet zeker dat de stad jullie niet teleur zal stellen! Ik ben er vorig voorjaar geweest, op mijn blog kun je ook nog een aantal artikelen vinden met tips, mocht je benieuwd zijn :-). In Lissabon heb je inderdaad genoeg food hotspots, haha! Tram 28 is zeker een aanrader trouwens! Wat goed dat je met alleen handbagage gaat reizen, het gaat je lukken hoor 😀

 • Wat een fijn vooruitzicht, zo’n tripje naar Lissabon. Ik ben er zelf nog nooit geweest maar als ik foto’s zie ziet het er altijd prachtig uit.
  Ik heb zelf meerdere trips gemaakt met alleen handbagage, de ene keer bestond dit uit een kleine koffer & een rugzak, de andere keer uit alleen een kleine koffer. En naar mijn mening is het makkelijk te doen, en het scheelt natuurlijk ook al gauw een hoop geld.

 • Wat een heerlijk vooruitzicht om naar Lissabon te gaan. Ik zou het ook wel een uitdaging vinden om met alleen handbagage te reizen, misschien moet ik dat gewoon eens proberen 🙂 Veel plezier alvast!

 • Geweldig vooruitzicht, een tripje naar Lissabon! Het is zo’n prachtige stad. Ik was 1,5 jaar geleden blij verrast door hoe mooi ik Lissabon vond toen ik er was. Op mij heeft vooral Sintra, een dorpje vlak bij Lissabon, heel veel indruk gemaakt. Je zou daar wel wat tijd voor moeten uittrekken als je ernaartoe wilt gaan, maar dan heb je ook wat 😉
  Toevallig heb ik laatst naar Valencia ook voor het eerst alleen met handbagage gereisd. Dat leek me van tevoren een hele uitdaging, maar eigenlijk ging het best prima. Dus dat moet bij jou vast ook goed komen!
  Veel plezier alvast! 🙂

  • Wat lief en leuk zo’n uitgebreide reactie! Ik herinner me meteen je blogpost over je weekend en Sintra. Ga hem meteen teruglezen en dit overleggen met mijn travelbuddy :-). Heel erg bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.