Vakantieplog: Gran Canaria in de winter

In het vliegtuig terug van vakantie tikte ik mijn vorige blogje, over het goede begin van 2019. Dat ik weer meer tijd aan bloggen wilde besteden en eigenlijk elke week wel iets online wilde zetten, was stiekem ook een goed voornemen. Ik heb alleen gemerkt dat toen ik weer in mijn werk- en sportritme zat dat er toch wat minder tijd overbleef dan ik eigenlijk had gehoopt, waardoor ik nu heb besloten dat ik gewoon tijd maak voor het bloggen wanneer ik er echt zin in heb. Dat is dus nu! Ik ben inmiddels alweer ruim een week terug en het bruine tintje op mijn huid begint al aardig te vervagen. Dagelijks kijk ik nog terug naar de vakantiefoto’s en dat roept bij mij niets anders dan heimwee op. Tijd voor een plog!

Bestemming van deze vakantie

Samen met mijn ouders zocht ik het winterzonnetje op. Op de Canarische Eilanden moet je een beetje geluk hebben met het weer in de winter, maar dat hadden wij zeker. We verbleven op Gran Canaria, in het plaatsje Arguineguin, welke toevallig één van de meeste zonuren van Gran Canaria heeft. Dit plekje ten Zuid-Westen van het eiland is het zonnigst en heeft het minst wind. Ultiem genieten dus, wanneer het in Nederland koud en regenachtig is.

Er kwamen via Instagram een heleboel vragen over het hotel waar ik verbleef. Het was namelijk vooral een relaxvakantie waardoor ik veel foto’s vanuit het (prachtige!) hotel deelde. Het hotel heet Bull Dorado Beach & Spa en is echt heel erg goed. Alles was heel netjes, schoon, vernieuwd en vooral heel erg sfeervol. Wat mij betreft echt een aanrader.

eindhoven-airport

De reis begon op mijn verjaardag! Extra leuk om rustig wakker te worden op het vliegveld mét cadeautjes (voor mijn verjaardag kreeg ik o.a. de ring die je ziet en de paspoort case). We begonnen bij Starbucks, traditioneel met een koffietje en een Innocent sapje.

vakantie-2019

Blijft magisch.

tui-vliegtuig-verjaardag

Ik deed even mijn oortjes uit om te luisteren naar de gezagvoerder. Bleek hij nadat hij klaar was met info over de vlucht ook nog wat voor mij en een andere jarige aan boord in petto te hebben. Hij riep ons om, inclusief stoelnummer haha. Even later kregen ik van een stewardess die plateautje met een cava, 2 bonbonnetjes en een leuke kaart. Te leuke service toch?

linda-van-rijn-winterzon

Fast forward. Na een aantal uurtjes reizen kwamen we aan in het hotel en was het eerste wat ik deed een bikini uit mijn koffer halen en een bedje uitzoeken bij het zwembad. Ik had nog nooit in de zon gelegen op mijn verjaardag, dus ik kon er maar beter meteen van gaan genieten.

IMG-8112

Dat ik ook daadwerkelijk kon zwemmen, had ik vooraf eigenlijk niet gedacht. Kon dus wel, heerlijk!

IMG-8163

Meteen even lekker wijntje drinken en wat eten. Je moet wat, als je op vakantie bent én jarig (#goodlife).

IMG-8184

Verder deden we niet meer echt iets aan mijn verjaardag waardoor ik gewoon heel vroeg fris en fruitig op stond om te gaan sporten, daarna lekker te ontbijten en van de zon te gaan genieten. Hier word ik echt gelukkig van. Zee, bloemetjes, zonnetje.

IMG-8195

Look all week. Heel fijn als er dus grotendeels ouderen op vakantie zijn, vanwege de tijd van het jaar. Geen make-up, scrunchie en grote zonnebril. Klaar.

IMG-8201

Twee dagen voor vertrek lanceerde Jennie haar magazine die gelukkig nog net op tijd in de brievenbus zat om mee te nemen. Wat een leuk magazine. Echt een aanrader. Ik weet zeker dat ik de tweede versie ook ga bestellen.

IMG-9019

Helaas heb ik op mijn verjaardag geen stukje taart kunnen bemachtigen, dus was ik des te blijer toen dat de dag erna wel lukte. Prima lunch, toch :-)?

10798809088-IMG-1348

Allemaal mooie stranden en leuke plekjes om te wandelen. Heerlijk!

10799062384-IMG-1349
fullsizeoutput-1fab

We wandelden een heel stuk langs allerlei mooie baaitjes. Het water is hartstikke helder en schoon hier. Nog een pluspunt.

IMG-8984
IMG-8305

Al was het ook helemaal geen straf om in ons eigen hotel te verblijven. We hadden een rooftop jacuzzi met fantastisch uitzicht. Wat wil je nog meer?

IMG-8342
IMG-8367

Weer lekker een stukje wandelen, gewoon in bikini dit keer. Kan gewoon hier! Daarna tijd voor een mojito.

IMG-8392

Ik heb niet alleen maar gegeten en gedronken hoor! Het hotel had ook een hele mooie gym waar ik 4 keer lekker getraind heb.

IMG-8445

Ook had het hotel een prachtige spa. Ik was ondanks het vele smeren een beetje verbrand dus ging ik lekker uit de zon, in de spa genieten. Daarna koos ik ervoor om mijn Starskin maskertje eens te gaan proberen. Wát een aanrader. Best wel duur, helaas, maar wel echt heel erg goed. Mijn huid was nadien echt heel erg zacht en verzorgd.

a284597f-d261-4d90-b277-81351853d207

Tijd om plaatsjes te hoppen met een leuk bootje! Zo vader, zo dochter. We wilden allebei bij de rand haha.

IMG-8492

Na Puerto Rico aangekomen bij Puerto de Mogán. Ze noemen dit plaatsje ook wel Spaans Venetië en daar was ik natuurlijk super benieuwd naar. Voor we alles gingen bekijken, eerst maar eens naar een terrasje om een smoothie te drinken in het zonnetje.

IMG-8501
IMG-8512
Het was er zo mooi! We hebben alles bekeken, een klein beetje gewinkeld en lekker wat gegeten en gedronken. Wat een topdag.

IMG-8843

‘s Avonds at ik ook nog deze crêpe met Nutella. Life won’t get any better.

IMG-8607

Crêpes zijn er om vanaf getraind te worden, dus de volgende ochtend weer de gym in. Ik moest lachen om het feit dat de Leontien sportkleding (zie ik altijd liggen bij Kruidvat en volgens mij zeer populair onder een wat ouder publiek) ook hier flink werd gedragen. Ondertussen had ik het bloedje heet en sportte ik alleen in mijn topje. Zul je me in Nederland niet snel, of zeg maar nooit, zien doen.

IMG-8624
fullsizeoutput-1fa0

Wat ben ik toch gezond hè? Dit taartje was de lekkerste die ik ooit op heb, denk ik. Kan ook zijn dat het uitzicht op zee daar flink aan heeft bijdragen.

f785d91e-97eb-4994-ba79-f3ac33e29fb6

Maspalomas verkennen! Leuk plekje ook, maar een stuk drukker. We zijn ook bij de zandduinen geweest en dat was een erg mooi gezicht. Op wonderbaarlijke wijze heb ik hier dus geen foto’s van gemaakt.

IMG-8731
IMG-8802

Laatste dag nog even genieten van het zonnetje, de jacuzzi’s en het zwembad. Wat een geweldige vakantie was dit!

Q: Zouden jullie het leuk vinden om wat tips te lezen over een winterzon vakantie? Dan ga ik ook daarmee aan de slag.

9 thoughts on “Vakantieplog: Gran Canaria in de winter

  • Wat een mooie foto’s en een heerlijke vakantie heb je gehad. Het ziet er prachtig uit! Lijkt mij heerlijk om tijdens het winterseizoen het zonnetje op te zoeken. Dit hotel ga ik onthouden; we gaan meestal naar Lanzarote, maar een ander Canarisch Eiland ontdekken lijkt me ook leuk

  • Wauw wat een heerlijke foto’s! Ik krijg nu echt heimwee naar mijn vakantie op Gran Canaria, ik ben er twee jaar geleden in februari geweest. Leuk om al die plekjes weer terug te zien! En wat hadden jullie geluk met het weer! Wij hebben ook lekker in de zon gelegen, maar er was toen ook wel een harde wind, haha. Blijf het bijzonder vinden dat het daar het hele jaar door mooi weer is, ondanks dat het relatief dichtbij is. En inderdaad, zo fijn dat er in het laagseizoen veel ouderen zijn en het gewoon lekker rustig is, haha!

  • Ah wat een heerlijke reisverslag zeg en wat zie je er goed uit! Je straalt geluk uit 🙂
    Ook een super leuke foto samen met je pap, en wat een prachtige uitzicht hadden jullie zeg.

  • Wat een heerlijk verslag! Ik moest weer lachen om die foto vanuit het vliegtuig met je champi, lekker fancy je verjaardag gevierd in ieder geval. Ook echt een hele leuke foto met je vader, die had ik nog niet gezien! Had niet echt een beeld bij Gran Canaria maar de foto’s zien er heerlijk uit. #loveit

    • Haha, ja het was een droom die uitkwam meid! Foto met vader mocht ik, als uitzondering, eens plaatsen. Vond hem zelf ook erg leuk! Gran Canaria heeft al mijn verwachtingen overtroffen, wat een prachtig eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.