Zomer in Nederland: Strandhuys IJM

Tijd voor een nieuwe Zomer in Nederland. Helaas was het weer me ditmaal iets minder goed gezind, maar ach, je moet er zelf wat van maken he! Ik bezocht afgelopen weekend Strandhuys IJM, een zomer bucketlist puntje! Na een gezellig avondje met iets teveel drankjes en iets te weinig slaap vertrok in met vriendinnetje Wendy naar deze ”beachclub” en natuurlijk heb ik dat voor jullie vastgelegd! Wellicht een beetje een gekke blog om te publiceren na mijn ”hoe ik vijf kilo afviel met een kantoorbaan”, maar dit soort dingen horen er dus ook helemaal bij en kunnen gewoon!

IJM
Leuke entree
IJzeren Man Vught
Het strandje voor Strandhuys IJM

Strandhuys IJM

Ik heb het woord beachclub niet voor niets tussen haakjes gezet, want een echt strand kun je dit niet noemen. Strandhuys IJM is namelijk de beachclub van de IJzeren Man in Vught. Vught ligt tussen Den Bosch en Tilburg in en is voor de Brabanders onder ons dus goed te bereiken.

De IJzeren Man is een recreatie plas waar je heerlijk kunt vertoeven bij mooi weer. Je hebt hier dus het Strandhuys met een stukje strand ervoor, maar ook een lounge area waar je bedjes kunt huren. Ook is er een stuk ”strand” waar je tegen een kleine vergoeding gewoon zelf je handdoekje kunt uitslaan. Ook is er een klein haventje. Echt een mini kustplaatsje, super leuk!

Strandhuys IJM

Goed, het Strandhuys is het enige wat ik echt heb ervaren dus daar wil ik het vandaag dan ook even over hebben. We hadden niet gereserveerd en werden niet echt ontvangen maar er was dan ook genoeg plek op het binnen én buiten terras dus we kozen een mooi plekje uit.

Al snel werden we alsnog verwelkomd, bestelden we een lekker drankje en kregen we de kaart. Ik had zin in kroketten en dus was ik heel blij met een blik op deze kaart:

Standhuys IJM
Ook de Kip Cashew salade en de uitsmijter met zalm spraken me érg aan!

Strandhuys IJM    Standhuys IJM

Al snel kregen we onze verse jus, die super lekker was maar wel een beetje prijzig (€4,00). Ook de kroketjes volgden snel en hoewel ik de opmaak een klein beetje karig vond, was het wel mega lekker. Vers desembrood, lekkere en goed warme kroketjes op mooi servies. De prijs hiervan vond ik wel gewoon goed (€8,95).

Interieur & sfeer

Standhuys IJM
Heerlijk uitzichtje toch! Het terras zag er ook prachtig uit.

Standhuys IJMStandhuys IJM 

Kijk HOE leuk! Het is dus een serre die geheel open kan. De hele glazen wand waar wij aan zaten kan open wanneer het heel lekker weer is. Maar wat nog leuker is: HET DAK KAN OPEN. Sorry voor dit enthousiasme maar ik wist dus niet dat dit kon totdat het gebeurde. Zie de foto’s hierboven. Echt heel origineel en fijn!

Standhuys IJM

Ook aan de Instagrammers onder ons is gedacht, want er zijn genoeg mooie plekjes te vinden om een leuke foto te maken!

Ik vind de sfeer en inrichting echt onwijs leuk. Daarvoor 10 punten! De bediening en service vond ik helaas wat minder, maar dat kan natuurlijk ook een momentopname geweest zijn. Al met al vond ik het niet afdoen aan de ervaring want we hebben onze hapjes en drankjes gewoon ontvangen en naar tevredenheid kunnen nuttigen!

Zoals je kunt horen ben ik heel enthousiast over Strandhuys IJM! Mocht je in de buurt zijn en zin hebben in een lekker drankje en / of hapje in een mooie omgeving dan zou ik ik echt even langs gaan!

Q: Kende jij deze beachclub al?

6 thoughts on “Zomer in Nederland: Strandhuys IJM

  • Wat een leuke plek zeg. Ik kan ook heel enthousiast worden van zulke dingen! Altijd als wij op zoek zijn naar leuke tentjes om te eten kijk ik eerst hoe het eruit ziet en pas dan op de kaart haha;-)

  • Wat leuk zeg, zo’n mini-kustplaatsje. En deze strandtent klinkt ook heel tof. Ik krijg er direct een vakantiegevoel van. Prachtige foto’s ook! Wat Sanne zegt, het ziet er alsnog lekker zonnig en zomers uit.

  • Ik ben er nog niet geweest, maar ben wel enthousiast geworden na dit verslagje! Ik denk dat de laatste keer dat ik bij de IJzeren Man was, tijdens mijn groep 8 kamp was (en dat is een tijdje geleden kan ik je vertellen). Jammer dat het weer wat minder was, maar door jouw zonnige filtertje ziet het er alsnog lekker zomers uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.