Zomer in Nederland: 10 bucketlist items

Bijna euforisch word ik van het idee dat de vakantieperiode is aangebroken. Ik heb dit jaar geen lange vakanties van mijn werk, maar heb nu een aantal vrije periodes achter elkaar in het vooruitzicht. Deze maand anderhalve week lekker vrij, volgende maand een lang weekendje weg en in september natuurlijk mijn vakantie naar Griekenland. Zoals ik jullie al heb verteld spendeer ik de zomer zelf lekker in Nederland en omdat ik zoveel plannen heb en ik absoluut niets wil vergeten heb ik voor mezelf een zomer bucketlist opgesteld. Ik zou ik niet zijn als ik die niet zou delen natuurlijk!

Varen

Ik heb in Nederland nog nooit gevaren en dat terwijl ik vorig jaar 24/7 (oké, beetje overdreven) aan de Piushaven lag, waar je dus gewoon een bootje kunt huren. Dit moet dus een item zijn wat ik gemakkelijk af moet kunnen strepen. Het enige wat ik hiervoor moet doen is wat vriendinnen optrommelen want alleen op zo’n bootje, dat lijkt me nou toch ook niet helemaal #goals. Hapjes mee, drankje erbij. Nu al zin in!

surf-en-beach-katwijk
De heerlijke after-yoga smoothies van Surf en Beach.

Yoga op het strand

Stiekem kan ik deze inmiddels al afstrepen. MAAR, ik wil nog een keer. Wat was dit heerlijk. Ik ging op zondagochtend bij Surf en Beach in Katwijk en het was echt het beste begin van de dag ooit. Voor €10,00 krijg je een fantastische yogales (op het strand, ik herhaal op het strand), mag je een matje lenen én krijg je achteraf een heerlijke smoothie in de strandtent. Ik sta te popelen om weer te gaan!

Me-time

Klinkt niet heel denderend hè? Toch merk ik dat tijd voor mezelf me beter doet dan ooit. Waar ik me eerder snel alleen voelde, bekruipt dit gevoel me niet zo snel meer. Ik denk dat het komt doordat ik beter in mijn vel zit en daar mag ik mezelf best voor belonen toch? Ik wil graag een massage en gezichtsbehandeling plannen. Ook mijn nageltjes kunnen wel een nieuw gellakje gebruiken, dus ook daarvoor moet ik een nieuwe afspraak inplannen.

Helemaal in mijn element.

Slapen in een strandhuisje

Nog iets strand gerelateerds, I can’t help it. Ik wil zo graag eens wakker worden aan of op het strand. In het buitenland deed ik dit al eens, in Aruba werd ik namelijk elke dag wakker in een strandbungalow. Dat is voor nu niet helemaal haalbaar, maar ik zag in Katwijk echt super toffe huisjes waar je een kleine veranda bij hebt en dus gewoon bijna op het strand zit. Het is helaas aan de prijzige kant, maar wellicht gun ik mezelf dit toch. Lijkt me echt heel ontspannend!

Suppen

Staat geloof ik al drie jaar op mijn bucketlist, maar is er nog nooit van gekomen. Ik kwam erachter dat ik ook dit gewoon in de buurt kan doen. Inclusief een lesje, aangezien ik niet denk dat ik een natuurtalent ben die er meteen vandoor gaat met dat board. Ook een haalbaar doel denk ik. Moet ik werk van maken!

Sterren kijken

Als je een tuin hebt, is dit niet zo’n ingewikkeld doel. Als je een appartement hebt zonder balkon, iets meer. Ik zie mezelf nog niet helemaal op de galerij liggen, dus ik stel dit doel uit tot mijn tripje in augustus. Dan zit ik lekker in de natuur én ik weet van vorig jaar dat er een hangmat is. 1 + 1 = 2.

Brabantse Beachclub

Geen beach te bekennen hier in het Brabantse land, maar toch komen er steeds meer beachclubs. Er zijn er een paar die ik liever oversla, maar beachclub IJM (IJzeren Man, Vught) wil ik heel graag bezoeken. Ik heb er al goede verhalen over gehoord en op foto’s ziet het er super relaxed uit. Staat genoteerd dus, op de bucketlist!

Festivals

Ik ben niet vies van een feestje op zijn tijd! Het liefst zou ik deze zomer dan ook nog een paar festivals bezoeken. Hopelijk is het lekker weer, het gezelschap goed en de drankjes lekker koud. Leuke muziek is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen. Hier moet ik nog even werk van gaan maken want ik vind festivaldagjes altijd zó leuk!

Spoorpark
Picknick in het Spoorpark

Picknicken

Ook deze kan ik stiekem al afstrepen. Sinds de opening van het Spoorpark is picknicken voor mij super easy. Ik woon dichtbij, loop even langs de Albert Heijn en duik daarna het park in. Stokbroodje, dipje, groente, fruit en een drankje en ik ben content. Hopelijk ga ik dit nog veel vaker doen deze zomer!

Herfst shoppen

Hoort toch ook wel een beetje bij zomervakantie toch? De eerste herfstaankopen doen. Hoewel ik echt gek ben op de zomer verlang ik tegen het einde van augustus eigenlijk altijd alweer enorm naar warme truien, geurkaarsen en kopjes thee. Ik wil dan ook zeker een shoppingtripje plannen. Het liefst weer naar CentrO! Anna, als je dit leest, are you in?

Q: Wat staat er op jouw zomer bucketlist?

26 thoughts on “Zomer in Nederland: 10 bucketlist items

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.