Healthy lifestyle

Tropische groene smoothiebowl

Sinds een tijdje is een smoothiebowl één van mijn favoriete ontbijtjes. Omdat mijn blender niet de allerbeste is en er altijd bevroren fruit in mijn bowls gaat is het voor mij een ontbijtje dat wel eventjes wat tijd kost. Daarom blijft het ook iedere keer een traktatie als ik mijn bowl op een vrije dag of in het weekend maak. Inmiddels heb ik vele varianten geprobeerd maar zeker een favoriet ontdekt. Ik deel het recept van mijn gezonde, tropische smoothiebowl vandaag met jullie!

tropische groene smoothiebowl

Boodschappenlijstje

– 1 bevroren banaan in plakjes
– 1 handje ananas
– 1 handje mango
– 1 handje spinazie
– 1 flinke schep Lindahls Kvarg Vanille
– Toppings naar keuze
– Goede blender

cmplt2

Hoe je de smoothiebowl maakt:

Minimaal 2 uur (maar het liefst een dag of langer) snijd je een banaan in plakjes, deze doe je in een zakje en vries je in. Snijd eerst de ananas en mango in blokjes. Ook deze kun je eventueel al gesneden in blokjes kopen uit de vriezer, dit doet niets af aan de smaak of de healthiness van de bowl. Doe al het fruit samen met de kwark en de spinazie in de blender totdat het een gladde massa is. Door de banaan wordt het lekker dik waardoor je het gemakkelijk met een lepel kunt eten. Giet de smoothie in een mooi kommetje en maak af met toppings naar keuze. Mijn favorieten zijn vers fruit, kokos, noten en granola!

dr1

Als je wat blokjes ananas en mango over hebt dan kun je deze met wat munt in je water doen. Zo heb je een super lekker drankje, zonder calorieën of extra suikers! Je kunt dit ook in een karaf doen en dan in de koelkast zetten, het blijft ongeveer een dag goed en door het fruit wat in te laten trekken heb je een extra lekkere smaak.

Eet smakelijk!
– Simone

3 Replies to “Tropische groene smoothiebowl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.