Happiness

Project Happiness Maart

1 maart 2018. Gevoelstemperatuur -20, een kleine botsing, schade aan mijn auto en een ellendig gevoel op de koop toe. Zoals ik gisteren al in mijn blog vertelde: geluk is voor een deel zelf maakbaar en dat is dan ook zeker mijn plan voor dit jaar. Omdat ik de laatste tijd veel bezig ben met bewust geluk ervaren heb ik op de laatste dag van februari bedacht dat ik in maart met een projectje aan de slag ga. De originele (kuch) naam hiervan hebben jullie al kunnen lezen in de titel: Project Happiness.

Gratitude

Dankbaarheid vind ik een heel belangrijk en bijzonder iets. Mensen kunnen heel blij zijn met heel weinig, of heel veel klagen terwijl er eigenlijk weinig te klagen valt. Ik denk dat iedereen wel situaties kan bedenken waarin je hier ook zelf mee te maken hebt gehad en ook ik moet bekennen dat ik me in beide situaties wel eens bevind. Door me hier bewust van te worden en de positieve vibe de boventoon te laten denk ik goede invloed te kunnen hebben op mijn gemoedstoestand. Ik bedacht me al snel: dit ga ik testen.

happinessplanner

Write it down

Schrijven doet beseffen en dat is dan ook precies wat ik ga doen. Elke dag van maart wil ik de positieve punten van de dag opnoemen in een klein stukje dat ik met de hand ga schrijven. Dat hoeven niet perse gebeurtenissen te zijn, maar dit kunnen ook gevoelens, herinneringen of zelfs aankopen zijn. Alles waarvan ik een goed gevoel krijg, ga ik opschrijven. Hieraan koppel ik bewust geen aantal, want het is logisch dat er de ene dag meer leuke dingen gebeuren dan de andere dag. Je kunt je maand natuurlijk helemaal plannen, maar er staan een hoop leuk dingen op de planning. Belangrijk is het daarom denk ik om dit écht te willen want mijn valkuil is heel gemakkelijk: wanneer ik me goed voel, laat ik alle handvaten meteen varen.

Me-time

Het dagelijks opschrijven van positieve momenten brengt meteen een me-time momentje met zich mee, iets wat ik ook heel belangrijk vind. Ik ben vrij druk, heb altijd veel gepland staan en voel daardoor soms heel wat druk. Door even wat tijd voor mezelf te nemen met bijvoorbeeld een boek, Netflix of een work-out bereik ik al een hele hoop rust, maar de meerwaarde van het opschrijven van positieve gedachten is denk ik dat ik bewust moet nadenken over de dag en het waarderen daarvan.

Ik ben heel benieuwd wat het me deze maand gaat brengen. Ik ga ermee aan de slag en ga uiteraard met jullie delen hoe ik dit projectje hebt ervaren, na afloop. Deze blog is meer een hersenspinsel dan inspirerend of informatief verhaal en ik heb er dan ook zeker 3 keer over nagedacht om dit te publiceren. Maar het is natuurlijk mijn eigen blog, dus waarom niet!

Q: Ben jij bewust dankbaar voor de dingen die je hebt, voelt, doet en meemaakt?

simonevissers-com

16 Replies to “Project Happiness Maart”

  1. Vind dit project een top initiatief, meid! Jij wordt zo nog eens een positiviteitsgoeroe. Teach me your ways aub in Lissabon, kan nog een hoop leren denk ik!

  2. Wat goed dat je hiermee aan de slag gaat! Stilstaan bij de mooie momenten kan je inderdaad heel veel brengen. Zo’n moment van stilstaan brengt inderdaad ook wat me-time met zich mee. Altijd fijn! Ik ben benieuwd wat er uiteindelijk allemaal op je lijstje komt te staan 🙂

  3. Succes met je project! Ik vind Happiness en geluk een super leuk onderwerp. Dankbaarheid is ook echt heel krachtig, dat opschrijven zal je vast mooie dingen opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.