On my mind #1

Er zaten (zoals me wel vaker gebeurd) wel 100 dingen in mijn hoofd. Ik had zin om te bloggen, maar wist oprecht niet waar te beginnen. Met deze gedachte was deze On My Mind blog al snel geboren. Al snel had ik een heleboel steekwoorden op papier en ik bedacht meteen: dit wil ik vaker doen. Zo nu en dan zal ik deze ”rubriek” gebruiken om dingen met jullie te delen die niet interessant genoeg zijn om een hele blog mee te vullen, maar waar ik wel veel mee bezig ben, happy van wordt of juist niet. Laat ik snel beginnen aan deel één.

Project Happiness Maart

Zo’n dingetje waar ik al een tijdje mee in mijn hoofd zit: op 1 maart publiceerde ik een blog waarin ik vertelde dat ik de hele maand ging bijhouden voor welke dingen ik dankbaar was. Dat heb ik gedaan, maar ik heb nooit met jullie gedeeld hoe ik dat vond. Allereerst zou ik het iedereen aanraden want het maakt je écht bewust van wie en wat je hebt. Je moet er even wat tijd voor vrijmaken, maar dat zorgt juist dat je er bewust over nadenkt. Zo nu en dan vergat ik het en moest ik voor een paar dagen achter elkaar schrijven. Toch doet dat niet af aan het geluksmomentje dat je ervaart wanneer je alle fijne dingen noteert. Natuurlijk zijn het er de ene dag meer dan de andere, maar het feit dat er áltijd iets moois is, deed me goed. Maart was een maand vol leuke dingen en ik ben er van overtuigd dit project mijn maand nog leuker heeft gemaakt. Ga ik zo nu en dan blijven doen dus.

home-deco

Eén jaar in mijn paleis

Stond ik in maart nog in Pálacia da Pena in Lissabon, woonde ik op 1 mei alweer één jaar in mijn eigen paleis / appartement. Het was een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt of eigenlijk heb moeten maken. Gelukkig heb ik het hier heel erg naar mijn zin. Een fijn thuis is een rustige mind. Toch vond ik het heel lastig om deze tijd een jaar later te herbeleven, iets waar ik zelf eigenlijk best wel van schrok. Ik wilde al een tijdje aan de slag met de verfkwast en laatst was het zo ver. Ik koos een zand/beige-achtig kleurtje en schilderde hiermee een wand in mijn woonkamer. Het is er nog gezelliger van geworden, vind ik!

happiness-mind

Back in the tv-game

Zo staat je televisie maanden niet aan, zo zit je er toch een aantal uurtjes per week voor. Ajax, mijn favoriete voetbalclub, doet het dit seizoen natuurlijk erg goed (kan jullie niet ontgaan zijn!) en ik probeer dan ook elke wedstrijd te kijken. Daarnaast zijn er weer allerlei programma’s op tv die ik graag volg: Temptation Island en Married at First Sight (zijn er grotere tegenpolen?) bijvoorbeeld. Ook ben ik aan een nieuwe serie begonnen: Jane the Virgin. Doordat ik dit allemaal graag wil kijken, plan ik ook meteen wat rustmomentjes voor mezelf in. Ik merk dat deze me érg goed doen in deze drukke weken en door bewust avondjes niets in te plannen, naast bijvoorbeeld de vele avonden in de sportschool heb ik het idee dat ik een veel diverser ritme heb.

Money on my mind

Ik wil geld zo graag onbelangrijk vinden, maar het is nu eenmaal de enige manier om in mijn huis te kunnen blijven wonen en de dingen te kunnen doen die ik leuk vind. Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd wel echt ongelukkig wordt van hoeveel geld er op gaat aan dingen die niet voorzien zijn. Een extra tank benzine door extra kilometers, een rekening van de zorgverzekeraar en een van de waterschapsbelasting en bye salaris. Ik wil heel graag sparen, maar het lukt me de laatste tijd gewoon steeds niet. Iets wat me heel erg frustreert! Ik wil de komende tijd dan ook meer gaan letten op wat ik uitgeef aan dingen zoals etentjes en kleding, zodat ik toch wat kan sparen.

sunny-monday

Vakantie

Waar ik dan zoal voor wil sparen? Nou doe mij een koopappartement en een maand Bali alsjeblieft. Nee zonder geintjes. Ik heb wat leuke tripjes op de planning die ik natuurlijk ook moet kunnen financieren. Wat dat betreft is dit wel echt een fantastisch jaar. Nog nooit heb ik zoveel vakanties (op de planning) gehad en dat voelt heerlijk. Dit jaar ben ik al naar Gran Canaria en Lissabon geweest en heb Boedapest, Kreta en Het Raatshuisje nog op mijn planning staan. Ik kijk er zo naar uit om nog meer dingen te zien, te genieten van nieuwe plekken, lekker eten, de zon en goed gezelschap. Dat doet mijn mind nu echt goed!

Toekomst

Nog even over dat koopappartement. Ik geef heel veel geld uit aan mijn huur en dat is natuurlijk eigenlijk weggegooid geld. Ik zou graag investeren in een mooi appartement, maar dan moet ik daar wel eerst knaken voor hebben. Daar ga ik dus proberen aan te werken dit jaar. Daarnaast wil ik heel graag plezier vinden en behouden in wat ik doe. Ik zit de laatste tijd niet zo goed in mijn vel en wil daar eigenlijk helemaal geen tijd meer aan verspillen. Ik wil me focussen op de goede en leuke dingen, het verleden eindelijk vergeten en vooral genieten. Gelukkig merk ik de laatste tijd dat ik mijn zinnen wel makkelijker kan verzetten als ik me niet goed voel en dat geeft me zeker hoop. Kan iemand mij misschien wel nog een grote portie energie én een leuke vriend bezorgen aub?

Q: Waar ben jij momenteel veel mee bezig?

simonevissers-com

13 thoughts on “On my mind #1

  • ah ik snap je volkomen, ik heb nu zes jaar met mijn vriend.. en ik ga augustus trouwen en dan is ons huisje ook helemaal klaar. Ik ben bijna 27 en ik ga nu pas uit huis, maar ik heb het ook nog zo leuk en fijn thuis dus ik ga het sowieso enorm missen! Wel balen dat je je wat minder voelt de laatste tijd, ik had dit de afgelopen maanden dus ik ga er weer tegenaan.. over een paar weken sta ik in een witte jurk en dan wil ik stralen. Helaas werkt mijn lichaam nog niet helemaal mee, maar hopelijk komen ze vrijdag na de ct-scan daarachter.. hopelijk!

  • Wat een leuke rubriek! Wat een fijne vooruitzichten heb je trouwens wat betreft vakanties, daar ben ik wel een beetje jaloers op :-). En wat ziet je huisje er leuk uit!

  • Allereerst: wat een mooie foto’s en leuke rubriek! Je hebt mooie doelen voor jezelf opgesteld. Heel veel succes. En het raatshuisje lijkt mij ook wel wat 🙂

  • Ik vind het een super leuk idee voor een rubriekje! Zal de boel, zoals gewoonlijk, weer puntsgewijs behandelen. Ten eerste gefeliciteerd met je jubileum in je paleisje! Vind het nog steeds echt een prachtig stekkie en ook het nieuwe kleurtje op de muur is volgens mij heel geslaagd, ik ben fan. Daarnaast denk ik dan het inplannen van een avondje bankhangen ook heel belangrijk is. Of althans, het hoeft niet per se tv kijken te zijn, maar gewoon iets voor jezelf doen. Ben ook blij met de Married at first sight besprekingen die we nu kunnen houden. Denk ook dat dit én de aankomende vakanties ook veel goed kunnen doen voor hoe je in je vel zit, zeker als je er af en toe nog zo’n project happiness tegenaan gooit. En anders heb je mij altijd nog voor een peptalk op z’n tijd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.