Mijn Favoriete Podcast: The Health Code

Podcast? Wat? Noem me ouderwets maar tot een paar maanden terug kende ik podcasts alleen nog uit de iTunes bibliotheek van way back. Niets bleek minder waar en ik zag het licht toen vriendinnetje Sophie me bijna dwong tot het nemen van Spotify. Via Spotify is het natuurlijk een fluitje van een cent om podcasts op te zoeken, te downloaden en ze overal te kunnen luisteren. Ik heb een favoriete podcast gevonden, namelijk The Health Code. Deze podcast heeft me al heel wat uurtjes van nieuwe informatie voorzien en daar vertel ik jullie vandaag meer over.

Gezond én lekker eten. De gouden combi!

The Health Code Podcast

Naast het bedanken van Sophie, moet ik ook Florentina (ook wel bekend als food_fit_flo) bedanken. Ze inspireerde me namelijk tot de gouden combi: avondwandelingen in combinatie met de podcast The Health Code. Deze podcast wordt gemaakt door Sarah en Kurt, ook wel bekend als sarahs_day en kjtilse. Zij zijn beiden ontzettend bekend van onder andere YouTube, Instagram en dus hun podcast.

Waar gaat The Health Code over?

Het goede nieuws is dat er een heleboel afleveringen zijn, met allerlei diverse onderwerpen. In de kern gaan ze wel over hetzelfde onderwerp: gezondheid. Maar dan wel over gezondheid in de breedste zin van het woord. Er komen onderwerpen zoals gezond eten en sporten aan bod, maar het gaat ook over carrière, relaties, lifestyle en mentale gezondheid.

Kurt en Sarah weten allebei ontzettend veel over deze onderwerpen en in elke podcast komt er dan ook wel weer iets boven wat ik nog niet wist. In sommige podcasts is er ook een gast aanwezig (Sjana Elise Sharp in de laatste versie, bijvoorbeeld), wat het extra leuk maakt en houdt.

Elke podcast begint met een Weekly Wrap waarin Sarah en Kurt iets opvallends, leerzaams of leuks uit hun afgelopen week bespreken. Dit maakt de podcasts heel persoonlijk en dit is elke keer weer een leuke, luchtige introductie. Daarna beginnen ze met spreken over het onderwerp van de podcast. Een aantal voorbeelden hiervan zijn progress maken, slechte invloeden op je leefstijl en doelen stellen. Dit alles bespreken ze met een flinke dosis humor, wat het naast super leerzaam ook heel leuk maakt om naar de podcasts te luisteren.

Een podcast duurt plus minus een uur en dat is voor mij de ideale lengte voor tijdens een wandeling.

Ik ben mijn hart verloren op het strand.

Wat ik heb geleerd van The Health Code

Een goede voorbereiding is het halve werk! Een van de podcasts die me het meest is bijgebleven gaat over reizen en hoe je dan on track kunt blijven. De tips die hier gegeven worden zijn super handig, ook voor thuis. Ik heb hiervan geleerd dat een drukke weekplanning geen invloed hoeft te hebben op je resultaten. Je moet er alleen goed over nadenken, wat voorbereidingen treffen en ervoor gaan! Het hoeft niet eens veel tijd te kosten, heb ik gemerkt!

Ook heb ik herontdekt hoe blij ik word van buiten zijn. Ik woon in de stad, maar kom uit een dorp. Hoewel ik dat vroeger stom vond, verlang ik er nu wel eens naar terug. Toch vind ik buiten zijn in de stad ook erg fijn, hoor! Gelukkig heeft Tilburg genoeg mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het Spoorpark. Sarah en Kurt wonen in Australië, aan het strand (GOALS) en ze zijn veel buiten. Ik merk aan mezelf dat het ook mij heel goed doet om meer tijd in de buitenlucht te besteden.

Het laatste dat ik heb geleerd is dat luisteren naar je lichaam ontzettend belangrijk is. Dedication is iets wat je moet hebben om een leefstijl met veel sporten en gezonde voeding te kunnen volhouden in de huidige maatschappij waar overal verleiding op de loer ligt. Toch moet je ook kunnen inschatten tot hoever je kunt gaan. Je lichaam kent grenzen en daar moet je niet overheen gaan. Ik heb afgelopen week gemerkt dat ik dat wél heb gedaan de afgelopen tijd en heb daarbij besloten dat ik het advies van Sarah en Kurt vanaf nu helemaal tot me ga nemen.

Mijn grote droom

Ik heb de afgelopen weken ook een grote droom gecreëerd. Eentje die misschien niet zo gemakkelijk te bereiken is, maar dromen mag en kan, toch? Ik ben altijd al dol op het strand geweest, ik ben hier mee opgegroeid want ook mijn ouders hebben dit. Vroeger wilden zij al naar de kust verhuizen, maar dat wilde ik toen echt niet. Inmiddels begrijp ik het helemaal. Het liefst zou ik in een mooie kustplaats wonen en drie dagen per week werken voor een baas. De andere twee dagen zou ik dan vullen met werk voor mijzelf, waarbij ik dus lekker kan werken waar ik wil (in een strandtent, please). De dag beginnen met een yoga les op het strand, altijd de frisse lucht en zeewind kunnen ervaren: het lijkt me heerlijk.

Goed, ik droom nog even verder. De podcast is via Spotify the beluisteren en gemakkelijk te vinden als je op The Health Code (duh) zoekt. Heb je geen Spotify? Dan kun je de podcasts ook via deze link gratis beluisteren.

Q: Ga jij luisteren?

 

6 thoughts on “Mijn Favoriete Podcast: The Health Code

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.