Hotspot: Lunchcafé Nieuwland

Nieuwland in Tilburg is een lunchcafé, maar een nog betere naam had ik gevonden: brunchcafé. Ik ben gek op heerlijke ontbijtjes en vooral op plekken waar je de hele dag ontbijtgerechtjes kunt bestellen. Dat kan hier dus! Ik vertel jullie vandaag meer over de locatie, het interieur, de kaart en natuurlijk de smaken!

IMG_3407
Allereerste de locatie en het interieur! Hierboven geef ik je een kijkje in het interieur, waar ik zelf echt gek op ben! Er zijn heel veel leuke zitjes gecreëerd. Helaas kon ik niet de hele zaak fotograferen vanwege de privacy van de mensen die er ook zaten te genieten van een kopje koffie en lekker eten. Ik ben gek op de tegels, de houten tafeltjes en de verschillende soorten stoelen die ze binnen hebben staan.

Het interieur van Nieuwland bevat vooral natuurlijke kleuren en daarnaast zijn er ook lekker veel planten binnen wat het, naar mijn mening, helemaal afmaakt.

Lunchcafé Nieuwland kun je vinden in het centrum en wel aan de rand van het Dwaalgebied. Nieuwland zit een beetje tussen het echte centrum met de grote ketens en het Dwaalgebied in. Het Dwaalgebied vind ik denk ik het leukste stukje Tilburg dat er is. Dit zijn een hele hoop gezellige, mooie straatjes waar je kleine boetiekjes en leuke horeca kunt vinden. Echt zo’n locatie waar je lekker rond kunt struinen en dan op de leukste plekken uitkomt. Aanrader!

IMG_3381

Dan: meer over het eten! Samen met Sanne liep ik door de stad op zoek naar een lunchplekje, tot we tot de conclusie kwamen dat we eigenlijk allebei nog niets gegeten hadden en meer zin hadden in ontbijt. Bij Nieuwland kun je tot 16:30 ontbijten, dus ook voor de niet-zo’n-vroege-vogels onder ons geschikt!

Er zijn diverse ontbijtgerechtjes te bestellen zoals bijvoorbeeld wentelteefjes, eitjes, scones, yoghurt en meer. Maar je kunt dus ook gaan voor een speciale ontbijtdeal. Voor €13,75 krijg je een koffietje naar keuze, een verse jus, Griekse yoghurt met homemade granola en bosvruchtencoulis EN een ontbijtgerechtje naar keuze. Ben je met z’n tweeën? Dan is mijn tip sowieso om te sharen! Kun je lekker nog meer proeven.

IMG_3383

Ik ging voor de scone met clotted cream en Sanne ging voor het wentelteefje. Zoals eerder getipt, deelden we het en ik heb het dus allebei geproefd. De smaken van alle gerechtjes waren heerlijk. Alles is vers bereid en je merkt dat ze producten gebruiken die eerlijk zijn. De scone was lekker warm, het wentelteefje vol van smaak en vooral de yoghurt met homemade granola verbaasde me: ZO lekker.

IMG_3388

Ook de koffie is bij Nieuwland van topkwaliteit. Ik denk dat dit mijn lekkerste cappuccino ooit was. Kan ook deels komen omdat ik heel heel heel erg veel zin had in koffie, maar dat hij lekker is: dat is een ding wat zeker is.

Naast deze heerlijke ontbijtjes hebben ze ook de lekkerste taarten, de gezonde gebakjes van SUE, salades, soepen, boterhammen en tosti’s. Ook kun je er high tea’en of lekker borrelen met de nodige drankjes en hapjes.

Al met al een dikke vette aanrader. Tripje Tilburg op de planning staan? Ga dan zéker wat drinken en/of eten bij Lunchcafé Nieuwland!

PS: In een andere stad waar geen Nieuwland is, maar wel een Sissy-Boy Daily? Lees dan mijn review over de Sissy-Boy High Tea.

13 thoughts on “Hotspot: Lunchcafé Nieuwland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.