Hotspot: Het Raatshuisje

Hier moet je naartoe. Ik kan niets anders zeggen. Dit is de meest fantastische plek in heel Nederland, met de allerbeste service en nog veel meer dan dat. Jullie hebben de naam, het Raatshuisje, misschien al een aantal keer horen vallen, dit komt omdat ik hier vorig jaar ook ben geweest en ik moest en zou dit jaar teruggaan. Vorig jaar schreef ik over hoe het is om een weekendje alleen weg te gaan, vandaag vertel ik jullie meer over wat er zo geweldig is aan het Raatshuisje.

Het Raatshuisje

Het Raatshuisje

Een kleine introductie is wellicht wel handig. Het Raatshuisje is een huisje (duh, Simone) dat staat aan de rand van Ulvenhout. Ulvenhout ligt tegen Breda aan en het huisje is dus gelegen in het gezellige, mooie Brabant. Voor mij een perfecte uitvalsbasis, want zo hoef ik in mijn eentje niet te ver weg, maar ben ik toch in een hele andere omgeving. Het huisje staat op het erf van de familie Raats en gastvrouw Odette verwelkomd je en zorgt (samen met haar zoontje Mick) ervoor dat je helemaal niets tekort komt!

Het Raatshuisje
Lekkere welkomst-macarons.

Alleen eropuit

Ook nog even kort een toelichting op het alleen gaan. Ik wilde al wat langer eens alleen weg en dit kende ik omdat ik er eigenlijk al eerder heen zou gaan. Een ideaal begin, dacht ik. Dat beviel zo goed dat ik besloot het dit jaar weer te doen en er nu een extra nachtje aan vast te plakken wat een schot in de roos was. Dit jaar voelde ik me ook nog eens een stuk beter dan vorig jaar, dus heb ik extra kunnen genieten! Alleen weggaan is helemaal niet gek, vind ik zelf. In mijn omgeving wordt er nog vaak wel gek op gereageerd en ik heb het idee dat mensen het soms ‘zielig’ vinden. Dat is natuurlijk helemaal niet zo, het is juist ultiem genieten in je eentje!

Buiten borrelen met heerlijke hapjes.
Alleen een weekendje weg
En de andere dag lekker simpel, maar ook lekker. In je eentje eten hoeft niet saai te zijn!
Zonnen en ondertussen route plannen!
Het Raatshuisje
Heerlijk in de hangmat.

Het Raatshuisje

Het huisje

Het huisje is ge-wel-dig. Een klein keukentje met inhoud zoals chips, chocolade en een fles wijn, een geweldige Auping boxspring. Een badkamer in fantastische stijl met de nodige luxe producten die je mag gebruiken. Boeken en tijdschriften: genoeg voor een paar weken. Een tv met o.a. Netflix en Spotify en last but not least: twee keer openslaande deuren en een geweldig uitzicht. Het huisje is ook nog eens heel stijlvol ingericht en elk hoekje kan zo op Instagram. Aan alles is ook gedacht, je blijft je verbazen over wat je allemaal tegenkomt!

Het huisje beschikt ook over een super leuke veranda, verschillende zitjes, een heerlijke tuin met prachtig uitzicht en een fantastische hangmat. Omdat het tijdens mijn verblijf zo warm was had ik zelfs een buitendouche. Wat heerlijk was dat.

Het Raatshuisje

Het Raatshuisje

Het Raatshuisje

Het Raatshuisje

Het Raatshuisje

Flow

Het Raatshuisje
Lunchtime!

De omgeving

Ook ge-wel-dig. Het Raatshuisje ligt dus in Ulvenhout, aan de rand van een aantal prachtige natuurgebieden. Er zitten bij het huisje twee hele fijne fietsen die je gewoon mag lenen. Met deze fietsen kun je echt prachtige routes maken, al kun je er ook voor kiezen naar een startpunt te rijden en daar te gaan wandelen. Je fietst in ieder geval meteen in het Markdal en langs de Mark is het al meteen prachtig. Je kunt zo het Mastbos in, naar de Strijkbeekse heide of het Ulvenhoutse bos. Wil je juist de gezelligheid opzoeken in plaats van de rust? Je fietst via de Mark of via het centrum van Ulvenhout (wat op zichzelf ook al heel gezellig is) zo het Ginneken in, een super leuke wijk in Breda! Genoeg te doen dus, als je het over je hart kunt verkrijgen het fantastische huisje te verlaten.

Het Markdal
Fietsen langs de Mark.
Ginneken Breda
En door het Ginneken!
Mastbos
Heerlijk op mijn fietsje!
Vlonderpad Mastbos
Het Vlonderpad in het Mastbos. Zo mooi!
Ulvenhout
Prachtige zonsondergang bij het huisje.
Het Raatshuisje
Een geweldig ontbijt.

Het Raatshuisje

Het Raatshuisje
Goede koffie en te lekkere taart.

Het Raatshuisje

De service

Wat dit huisje zo bijzonder maakt, is toch wel de service die Odette je biedt. Zo is het ontvangst fantastisch: een warm welkom en meteen genieten van wat lekkers. Tussendoor verrast Odette je ook steeds weer met iets leuks, dat ga ik natuurlijk niet verklappen want dat maakt het minder leuk als je zelf ook wilt gaan! De ontbijtjes horen echt in mijn top 3, nee eigenlijk gewoon top 1, van beste ontbijtjes ooit. Ik heb hier echt een heleboel foto’s van en ga jullie daar zeker niet van weerhouden. Deze ontbijtjes komt Odette brengen op het door jou gekozen tijdstip en dit is echt een fantastisch begin van je dag. Verder is echt alles tot in de puntjes geregeld en kreeg ik zelfs een cadeautje en lief kaartje toen ik wegging.

Het Raatshuisje
Zoveel lekkers!

Ik schreef al in het gastenboek: tot volgend jaar. En dat ga ik zeker doen. In dit huisje kan ik ultiem tot rust komen en genieten tegelijkertijd. Ik heb genoten!

11 thoughts on “Hotspot: Het Raatshuisje

  • Wauw, dit klinkt en ziet er geweldig uit! Ik snap helemaal dat je hier gewoon lekker alleen heen gaat. Ik ga dit eens even onthouden voor als mijn vriend en ik nog eens een nachtje weg willen!

  • Aaaaah, ik zit hier te stuiteren van enthousiasme! WAT LEUK! Ik kan ook heel erg blij worden van zulke plekjes waar zoveel aandacht aan details is besteedt. Wij zorgen onze hotels ook altijd met veel zorg uit. Ik vind een goed hotel (of in dit geval) huisje echt een heel belangrijk onderdeel van een vakantie / tripje of weekendje weg. Dit mooie plekje ga ik zeer zeker onthouden.

  • Ahhhhh, wat een heerlijke plek Simone! Wat lijkt me dat heerlijk bijkomen van al die drukte hier in de Randstad. Als ik weer een keer moet ontstressen wil ik hier ook heel graag naar toe komen. Al vind ik het alleen misschien de eerste nacht een beetje eng, tóch vind ik dingen alleen doen en alleen reizen ook belangrijk. Prachtige foto’s ook Simoon. Gemaakt met camera (zo ja, welke 😉 of telefoon? Dikke liefs, Amina

  • Ik heb het al eens eerder gelezen inderdaad en volgens mij ook voorbij zien komen op je blog. Het ziet er zo mooi uit, echt! En de foto’s die je hebt gemaakt ook 🙂 prachtig!

  • Wat een heerlijke plek zeg 🙂 En leuk dat je alleen bent gegaan! Ik schreef toevallig vorige week een artikel over waarom iedereen eigenlijk eens een keer alleen op vakantie zou moeten gaan. Dit huisje ga ik in ieder geval goed onthouden 🙂

  • Ik word hier echt helemaal enthousiast van om acuut een weekendje weg te boeken. Wat ziet het er geweldig uit! Echt een idyllisch plekje in een mooie omgeving. En even over die badkamer…doe maar copy-paste naar mijn huis! 😉 Ik kan me voorstellen dat je hier enorm hebt genoten.

  • Dit ziet er echt in alle aspecten fantastisch uit en wat een mooie foto’s allemaal! Echt een heerlijk weekendje volgens mij, en ook heel fijn dat je er nu een extra nachtje aan hebt geplakt. Dan heb je denk ik nog iets meer dat vakantiegevoel. Ook wel echt geluk dat het zo’n heerlijk weer was geweest. Love dat je het boekje echt hebt meegenomen, hahaha dacht dat dit een grap was.

  • Dit klinkt geweldig! Ultiem genieten in zo’n mooi huisje en omgeving. En het staat op mijn verlanglijstje op hier ook eens naar toe te gaan. Prachtige foto’s heb je gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.