Home & Living: Groen in huis

Ik ben even on a roll met mijn interieur hoor, al zeg ik het zelf. Vorige week gaf ik jullie een update van wat nieuwe aankleding en vandaag wil ik het hebben over een ander soort aankleding: namelijk groen in huis. Het toevoegen van planten aan een ruimte kan namelijk zoveel doen! Zelf heb ik best wel wat groen in mijn kleine huiskamer. In deze blog wil ik graag aan jullie laten zien hoe je dat aanpakt. Heel leuk, die grote urban jungles, maar ook in een klein huisje / appartement kun je heel wat groen kwijt zonder te overdrijven!

bananenplant green bubble

Groene hoekjes in mijn huis

Dit hoekje naast mijn televisie neemt helemaal niet zoveel plek in beslag, maar het oogt wel heel gezellig. Naast mijn geurstokjes en schelpenaccessoires heb ik hier een mooi mandje met daarin een kleine bananenplant staan. Deze combi is van Green Bubble, waar je heel gemakkelijk online de leukste planten en bijbehorende mandjes en potten kunt bestellen. Super handig, want zo hoef je dus niet op pad en ik vind het online ook veel makkelijker kiezen dan in een tuincentrum dat helemaal vol staat.

De bananenplant

Goed om te weten is dat bananenplanten veel water nodig hebben, omdat ze grote bladeren hebben. Via deze bladeren verdampt de plant veel water en dat moet natuurlijk aangevuld worden. In warme periodes mag een bananenplant elke dag water. Zorg er in ieder geval voor dat de plant nooit uitdroogt. De rest van het jaar heeft de plant ongeveer twee keer per week water nodig.

Klein maar fijn

Naast een klein cactusje in een glazen potje heb ik op mijn tafel ook nog een tropische print staan. Valt natuurlijk niet helemaal onder groen in huis, maar versterkt wel de sfeer! Zoals je ziet heb je geen enorme ruimtes nodig om leuke hoekjes te creëren.

bananenplant green bubble

Wat een deco item he, die Abercrombie & Fitch tas! Ik heb super weinig opbergruimte, dus hierin bewaar ik bijvoorbeeld de oplader van mijn laptop en mijn externe harde schijf wanneer ik deze niet gebruik. Verder heb ik hier twee terracotta potten met een bananenplant (ook deze combi is van Green Bubble, zo leuk) en een klein vetplantje.

Het vetplantje is super makkelijk te onderhouden en heb ik zeker al een jaar. Deze geef ik ongeveer eens in de twee weken water, veel minder dan de bananenplant dus. Ook de kandelaar van Casa vind ik helemaal leuk bij dit hoekje passen.

groen in interieur

Deze Calathea heeft het zo nu en dan zwaar te verduren met mij, zoals je een klein beetje kunt zien aan de puntjes van de bladeren. Soms vergeet ik dat ook deze flinke plant redelijk wat water nodig heeft en dat laat hij goed zien door helemaal slap te gaan hangen. Natuurlijk geef ik ‘m dan meteen weer water en een dag later ziet hij er weer goed uit. Er blijven ook nieuwe bladeren aan komen waardoor hij heel vol is! Super mooi de poef naast mijn bank, vind ik.

groen in interieur

Mijn laatste miniplantje, deze cactus hangt aan mijn decoratieladdertje en geef ik maar ongeveer één keer per week water. Ondanks dat deze niet zoveel zal doen voor de luchtkwaliteit (ik ga hieronder nog verder in op de voordelen van groen in huis), vind ik hem wel een leuk en gezellig effect geven!

De voordelen van groen in huis

Het staat natuurlijk heel leuk en gezellig, maar het toevoegen van planten aan je interieur heeft ook nog een heleboel andere voordelen. Na wat onderzoek ben ik erachter gekomen dat het toevoegen van groen in huis vooral goed is voor de luchtkwaliteit, het kan helpen bij het reduceren van stress en daarnaast een positieve invloed heeft op je humeur. Ook zouden planten in huis je concentratie kunnen verbeteren (bron). Wie wil dat nu niet?

Q: Heb jij veel groen in je interieur?

16 thoughts on “Home & Living: Groen in huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.