Hoe ik ben gaan doen wat ik leuk vind

Hoe makkelijk het ook klinkt, soms is het helemaal niet zo makkelijk om te doen wat je zelf wilt. Meningen en aannames van anderen kunnen hiervoor zorgen, maar ook je eigen verwachtingspatroon of uitgestippelde route kunnen je tegenwerken. Ik heb de afgelopen tijd heel erg ervaren hoe het is om voor jezelf te kiezen en te doen waar je zelf gelukkig van wordt. Voor iedereen is dit natuurlijk anders, maar door mijn verhaal te delen hoop ik anderen te kunnen inspireren.

IMG-5584

Bewustwording
Een aantal jaar heb ik geleefd in de waan dat ik het allemaal heel leuk vond wat ik allemaal deed. Realiteit: ik was vooral bezig om iemand anders gelukkig te maken en vergat daarbij wat ik zelf nou eigenlijk allemaal leuk vond. Natuurlijk is het niet erg om je een beetje aan te passen in een relatie of een vriendschap, maar wanneer dit de overhand begint te nemen gaat er iets mis. Ook in bijvoorbeeld een werksituatie kan dit gevoel optreden. Dit besefte ik me (helaas)  te laat, maar daardoor was het voor mij wel meer dan duidelijk wat ik allemaal wilde veranderen. Zo had ik niet de reizen gemaakt die ik wilde maken,  mistte ik mijn baan in de sportschool zonder dat ik hier wat mee deed en zag ik mijn vriendinnen en familie  minder, véél minder, dan ik zou willen.

IMG-6042


Grenzen verleggen
Pas na de bewustwording merkte ik wat ik had gemist en ging ik aan de slag met dit weer op te pakken. Ik schreef een blog met dingen waar ik gelukkig van word en ook achter de schermen was ik hier in mijn privé leven veel mee bezig, ik praatte veel met vriendinnen en ik plande vooral héél veel leuke dingen. Ook begon ik weer bij de sportschool. Voor deze dingen moest ik wat grenzen verleggen; want 36 uur werken is toch genoeg zou je zeggen en één of twee dagen weekend te weinig om alles te kunnen plannen wat ik wilde. Toch besloot ik ervoor te gaan en het even aan te kijken.

Doen!
Pas door het te doen merkte ik dat ik wel heel veel hooi op mijn vork nam. Daar leerde ik ook meteen weer van: minder plannen, maar wel blijven doen wat ik leuk vind. Het heeft mij het afgelopen halfjaar heel veel moois gebracht: een nieuw appartement, herstelde en nieuwe vriendschappen, nieuwe plekken bezocht, een super gezellige bijbaan en vooral het gevoel van geluk!

IMG-6226

Wellicht komt dit stukje een beetje zweverig over, wat eigenlijk totaal niet mijn bedoeling was. Toch wil ik dit met jullie delen omdat het wel goed beschrijft hoe mijn afgelopen halfjaar is geweest en vooral wat het me heeft gebracht.

Doe dus vooral wat jij leuk vind!

12 thoughts on “Hoe ik ben gaan doen wat ik leuk vind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.