Healthy lifestyle: De lekkerste smoothiebowl

Op mijn vorige artikel met twee gezonde ontbijtreceptjes werd heel enthousiast gereageerd, wat ik natuurlijk heel erg leuk vond. Hetzelfde geldt voor de reacties die ik kreeg op de foto’s van boven- en onderstaande smoothiebowl die ik op Instagram plaatste. Nu ik toch weer lekker on a roll ben qua bloggen en heel veel plezier beleef aan het delen van mijn gedachtes en het ontvangen van jullie reacties erop, kon ik ook meteen wel even dit receptje delen, dacht ik. Dus, hier is ‘ie! Laat je het me weten als je hem ook gaat maken?

Wat heb je nodig?

– halve bevroren banaan (heel belangrijk dat deze goed bevroren is, dit zorgt voor de ijsachtige, stevige structuur)
– 125 gram rood fruit uit de vriezer
– 125 gram Lindahls vanille of Optimel Griekse Stijl vanille
– klein scheutje magere melk
– toppings naar keuze
– blender

Recept voor deze smoothiebowl

Mag ik dit wel een recept noemen? Ik weet het eigenlijk niet want het maken van deze smoothiebowl is super easy-peasy. Je doet al het bevroren fruit in de blender, samen met de kwark en een scheutje melk. De melk gebruik ik puur zodat de blender wat minder moeite heeft met het bevroren fruit.

Als ik de keus voor je zou mogen maken zou ik zeker kiezen voor de kwark van Lindahls. Deze is niet bepaald goedkoop (€2,22 voor 500 gram bij Jumbo) maar wél heel erg lekker qua smaak en structuur en heeft fantastische macro’s. Terug naar het ‘recept’: alles in de blender, blender aan en wachten tot het een gladde, ijsachtige substantie is.

Hierna giet je de smoothie in een kommetje en dan komt het allerleukste deel: de smoothiebowl afmaken met toppings naar je eigen keuze. Ik doe dat vaak met wat vers fruit zoals aardbeien en blauwe bessen, kokosrasp of -schaafsel, lijnzaad, noten én wat chocolade. Ik vind het altijd leuk om dit mooi neer te leggen, maar ik kan je vertellen dat dit mooie geheel helemaal is verwoest na je eerste hap. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is te genieten van de smaak!

Q: Heb je al eens zelf geprobeerd een smoothiebowl te maken?

simonevissers-com

17 thoughts on “Healthy lifestyle: De lekkerste smoothiebowl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.