Healthy lifestyle: Pokébowl (maar dan anders)

Vorig jaar ontdekte ik hoe lekker parelcouscous is in een pokébowl. Blijkbaar werken mijn hersenen niet zo dat wanneer ik iets lekker vind, ik er meer mee doe, want ik was het complete bestaan van deze heerlijke maaltijdcomponent vergeten. Tot mijn lieve collegaatje Loes vorige week met een bakje met, je raad het al, parelcouscous op het werk aankwam. Ik besloot het dit keer wél te onthouden en mijn eigen versie van de eerder geproefde pokébowl te maken. Het was gelukkig een succes en ik heb er heerlijk van gegeten. In het kader van sharing is caring deel ik dit vegetarische recept graag met jullie.

poke-bowl

Wat heb je nodig voor één pokébowl?

  • 50 gram parelcouscous (ongekookt afgewogen)
  • 50 gram vegetarische spekjes van de Vegetarische Slager
  • 70 gram kikkererwten, afgegoten en afgespoeld
  • 25 gram gedroogde abrikoos
  • kwart mango
  • kwart rode ui
  • een halve avocado
  • kwart avocado
  • yoghurt-dille dressing (kun je zelf maken, of zoals ik uit een klein zakje van Calvé kopen)

Hoe maak je het?

Simple is my middle name. Ik deelde al recepten van een smoothiebowl, heerlijke havermout en wafels en die waren ook allemaal erg simpel. Ook voor dit receptje is dat weer aan de orde. Je kookt de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en bakt ondertussen de ”spekjes”. Alle groenten / het fruit snijd je in kleine stukjes. Wanneer de couscous klaar is spoel je deze af met koud water om het af te laten koelen. Vervolgens doe je alles in een kommetje en voeg je als laatst de dressing toe. Nu hoef je alleen nog maar te genieten. Yum!

Het is, vind ik, een onwijs lekker recept voor een gemakkelijk en gezonde maaltijd. Ik denk dat ik deze pokébowl vooral op de (hopelijk!) aankomende warmere / zonnigere dagen ga maken. Ook als lunch lijkt hij me erg lekker.

Q: Wat bevat jouw favoriete pokébowl?

simonevissers-com

4 thoughts on “Healthy lifestyle: Pokébowl (maar dan anders)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.