Healthy lifestyle: mijn 2 favoriete ontbijtjes van dit moment

Ik ging deze week eens vroeg sporten, knalde mijn work-out er binnen een uurtje uit en bedacht me dat ik eindelijk eens tijd had om lekker een serie te gaan kijken. Thuisgekomen kwam ik erachter dat geen enkele app het meer doet op mijn (best wel nieuwe) televisie. Vet balen natuurlijk, maar ik dacht laat ik mijn tijd eens nuttig gebruiken en een blogje schrijven.

Sporten hoort bij mijn routine, gezond eten hoort daar zo nu en dan bij. Door de week gaat het eigenlijk altijd goed, maar ik heb soms periodes van teveel feestjes en lekker eten in het weekend. Op dit moment zit ik weer in de fase dat ik veel met mijn voeding bezig ben en ik heb dan ook weer nieuwe favorieten. Vandaag deel ik mijn twee favoriete (eiwitrijke) ontbijtjes met jullie, die perfect in een sportieve, maar ook in een iets minder sportieve, leefstijl passen.

Chocolade havermout
– 33 gram havermout
– 200 ml magere melk
– 10 gram whey (ik gebruik chocolade – hazelnoot van Scitec, mega aanrader)
– aardbeien en blauwe bessen naar smaak
– amandelen
– geraspte kokos
– lijnzaad
– chocoladedruppels

Het recept is super easy, zo easy dat ik het niet eens een recept kan noemen. Men mengt de havermout, melk en whey met elkaar en doet dit voor 2 minuten in de magnetron op vol vermogen. Even roeren, toppings toevoegen en KLAAR! De smaak whey die je kiest heeft veel invloed op de smaak van je ontbijtje, dus kies vooral iets waar jij heel gelukkig van wordt. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat de smaken ‘Cheesecake’ en ‘Cookies & Cream’ ook fantastisch zijn door de havermout. Leef je gerust uit dus!

Proteïne wafels (2 stuks)
– 40 gram havermout
– 1 eitje
– 100 gram magere kwark
– 30 gram whey
– 5 gram bakpoeder
– bakspray
– toppings naar smaak

Voor deze wafels heb je een wafelijzer nodig, obviously. Dus als je die niet hebt, kopen, want dit wil je! Het is het recept van Lot Beukers (meetyourmacros), dus ik zal zeker niet met de eer gaan strijken. Ze heeft hem op haar Instagram gedeeld, dus vandaar dat ik hem hier repost. Haar boeken ‘Bakken met Beukers’ en ‘Bikken met Beukers’ zijn ook echt aanraders. Ga haar sowieso even volgen op Instagram voor de nodige healthy snack inspiratie. Ook hier is het weer simpel: mix de ingrediënten in een blender, warm het wafelijzer op, spray het in met bakspray en doe het beslag erin. Als het niet meer zo erg rookt, zijn de wafels klaar. Ik heb ze belegd met Optimel kwark Griekse stijl banaan/kaneel (go try this), extra kaneel en wat vers fruit.

Wat is jouw favoriete ontbijtje?

16 thoughts on “Healthy lifestyle: mijn 2 favoriete ontbijtjes van dit moment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.