Healthy lifestyle: Makkelijk Açai Bowl recept

Een Açai Bowl is absoluut één van mijn lievelingsontbijtjes wanneer ik bij een hotspot neerstrijk. Ik vind het lekker en daarnaast is het ook nog voedzaam. Je krijgt alleen vaak zo’n grote portie met zoveel toppings dat er ontelbaar veel calorieën in zitten. Dat kan ik zelf beter, dacht ik. Ik probeerde wat dingen uit en heb echt zo onwijs van het eindresultaat kunnen genieten dat ik het niet kan laten het eindresultaat inclusief recept voor de makkelijke Açai Bowl met jullie te delen. Ready for it?

Açai Bowl

Wanneer mag je een bowl nu een Açai Bowl noemen? Ik vroeg het me persoonlijk af en ging op onderzoek uit. Ik kwam erachter dat hier niet echt regels voor zijn maar dat het erg lastig is om aan the real deal te komen. De bessen groeien niet in Nederland en daarnaast is de schil erg taai. Je kunt ze dus niet zomaar gebruiken. Daarom komen de bessen in gepureerde, bevroren variant óf in poedervorm. Poedervorm is veel gemakkelijker te verkrijgen en ook meteen het soort dat ik gebruik in dit recept!

De açai bes is voor een heleboel dingen goed: de bessen bevatten namelijk een heleboel antioxidanten, zouden cholesterolverlagend werken en kunnen de hersenfunctie versterken. Ook de voedingswaarde van de bes is bijzonder: in de meeste soorten fruit zitten een heleboel fruitsuikers, dat is in het geval van de açai bes niet het geval. Daarentegen bevat de bes een beetje vet, van het goede soort, wat juist heel goed voor je is.

juice junkies

Juice Junkies

Vorige week kreeg ik een fantastisch pakket binnen, waar ik echt heel erg blij mee ben. Het was een levering van Juice Junkies. Dit is een bedrijf dat smoothie mengsels van vers ingevroren fruit verkoopt en diepgevroren aan huis levert. Super handig, want je hoeft alleen (kokos)water, yoghurt, melk of sap te toe te voegen en dit in de blender te mixen. Je creëert zo in een handomdraai een verse en super voedzame smoothie. Daarnaast hebben ze ook ijsjes én superfoods in het assortiment. In dit recept gebruik ik een zakje voor een smoothie en açai poeder van het eigen merk. Naast dat je hier een drankje van kunt maken kun je hier natuurlijk ook gewoon een smoothiebowl of in dit geval een açai bowl van maken! De zakjes met mengsel komen in fruit en in groenten + fruit varianten en zijn in een heleboel smaken te verkrijgen. In deze bowl gebruik ik de ”Make Love Not War” met daarin granaatappel pitjes, zwarte bes, aardbei en appel. Super goede basis voor een lekker ontbijt.

Ingrediënten voor één flinke bowl

  • Zakje Juice Junkies smoothiemix
  • Theelepel açai bessen poeder
  • 100 ml water
  • 100 ml 70/30 sinaasappelsap van Cool Best
  • Een aantal plakjes bevroren banaan (om de structuur wat dikker te maken)
  • Toppings naar keuze (granola, kokosrasp, gedroogde banaantjes en verse aardbeien in mijn geval)

acai bowl

Maken van de makkelijke Açai Bowl

Het is niet voor niets een makkelijke bowl! Je doet de ingrediënten exclusief de toppings in de blender en laat deze zo’n 30 – 60 seconden draaien tot hij een dikke maar egale structuur heeft bereikt. Is het nog te dik? Voeg dan wat water toe. Is het juist te dun geworden? Voeg dan wat extra plakjes bevroren banaan toe. Heb je de ideale structuur? Voeg dan de toppings toe die je lekker vind en het genieten kan beginnen.

Vind jij een açai bowl ook zo lekker, en heb je er wel eens een zelf gemaakt?
Benieuwd naar meer van mijn favoriete ontbijtjes? Lees dan ook deze blog.

simonevissers-com

12 thoughts on “Healthy lifestyle: Makkelijk Açai Bowl recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.