Healthy Lifestyle: Fitness Essentials

Ik heb het al vaker terug laten komen op mijn blog (hier en hier bijvoorbeeld), dus tijd om er weer eens een artikel aan te wijden: fitness! Ik ben gek op sporten en dan met name op krachttraining in de gym. Toen ik hier 3/4 jaar geleden mee begon was het in mijn sportschool nog niet heel normaal dat vrouwen zich tussen de mannen in het ‘krachthonk’ begaven. Gelukkig zijn er in de afgelopen jaren echter een heleboel vrouwen bijgekomen die dit wel doen! Toch merk ik dat sommige vrouwen het wel zouden willen, maar niet helemaal durven omdat ze niet precies weten hoe en wat.

Om mijn work-outs zo goed mogelijk te laten verlopen heb ik persoonlijk een aantal essentials. Deze zorgen ervoor dat mijn motivatie hoog blijft, ik doelen behaal en vooral voldaan ben na een goede training. Ik deel ze vandaag met jullie zodat jullie er wellicht wat aan hebben. Deze essentials zijn natuurlijk ook geschikt voor het doen van home-workouts en sommigen ook voor teamsporten.

Fitness Schema

Wil je specifieke doelen bereiken? Dan is het naar mijn mening een must om te werken met een fitness schema. Een schema is het best wanneer deze op maat wordt gemaakt en past bij jou wensen maar ook bij jouw kunnen en bij je fysieke gesteldheid. Ik vind het dan ook een aanrader om een schema te laten maken in real life, en niet gemakkelijk een schema te bestellen via het internet. Vergeet ook zeker niet te vermelden wat je leuk vind en vooral ook niet leuk vind, dan weet je zeker dat je een schema krijgt wat je ligt en niet iets waar je elke keer weer tegenop kijkt. Ik heb momenteel een schema dat bestaat uit drie delen (a, b, c) en ik heb vier full body trainingen per week, wat betekend dat ik er één dubbel doe. Voor mij werkt dit top!

Outfit

Een outfit op zich is natuurlijk al essentieel, maar ik moet zeggen dat een nieuwe, fijn zittende outfit mijn trainingen echt leuker maakt. Op de foto zie je mijn huidige favorieten. Mijn tight van We Are Fit (te koop bij Hip To The Gym) en een nieuwe en luchtige top van Nike. Ook ondergoed is zwaar ondergewaardeerd. Sportbeha’s, zoals deze van Calvin Klein (die ook fantastisch is voor luie zondagen en andere chill momentjes), en bijbehorende strings kunnen perfect onder elke sportoutfit en maken het trainen fijner en comfortabeler. Dit setje heb ik besteld bij OTTO, deze top is namelijk niet overal verkrijgbaar. Simpel en sporty. I like! Qua schoenen zorg ik altijd voor schoenen met een niet te dikke of niet te flexibele zool, zo heb ik meer stabiliteit tijdens bijvoorbeeld het squatten.

Muziek

Muziek sleept mij door mijn mindere work-outs heen en zorgt dat ik er toch nog wat van maak en zorgt er bij goede trainingen juist voor dat ik nog een stapje verder kan gaan. Ik gebruik altijd mijn draadloze oortjes of tevens draadloze koptelefoon van JBL. Super goed geluid en je betaald er niet teveel voor! Spotify is hierbij natuurlijk ook onmisbaar, zodat je de hele tijd je eigen favoriete muziek kunt luisteren.

Water + BCAA’s

Hydratatie tijdens de training is erg belangrijk, niet alleen voor je herstel maar ook omdat je waarschijnlijk veel vocht verliest dat je uiteraard weer aan moet vullen. Ik gebruik bij elke training BCAA’s, niet omdat het moét (wel een must als je vegan bent), maar omdat ik het lekker vind en het me een boost geeft tijdens de trainingen. Daarnaast heb ik het gevoel dat het me helpt sneller te herstellen. De Amino & Energy variant van Body & Fitshop of de BCAA’s van Scitec zijn hier favoriet, deze bevatten beide ook cafeïne waardoor de trainingen nog lekkerder gaan.

Post work-out

After we train, we eat. Heel belangrijk! Om je spieren te laten herstellen is het slim om na de training iets eiwitrijks te eten. Natuurlijk is het nog leuker als dit ook nog eens lekker is. De repen van Barebells zijn naar mijn mening de lekkerste die er zijn en bevatten 20 gram eiwit (= veel) per reep. De smaak White Chocolade Almond is mijn absolute favoriet, maar de Salty Peanut mag er ook zeker zijn. Mocht je liever geen repen eten of ze te duur vinden, dan kan je natuurlijk ook gewoon gaan voor gekookte eitjes, een bakje kwark, rijstwafels met pindakaas en ga zo maar door. De keuze is reuze!

simonevissers-com

5 thoughts on “Healthy Lifestyle: Fitness Essentials

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.