Ik ga naar Praag!

Yessss, ook na Zwolle (zie mijn plog hier) heb ik nog iets leuks op mijn planning staan. Zoals de titel natuurlijk al deed vermoeden, ga ik naar Praag! Er staat een hele leuk citytrip op de planning en vandaag vertel ik jullie alvast meer over de voorbereidingen. Ook ben ik super benieuwd naar jullie tips, dus lees vooral ook verder als je al eens in Praag bent geweest!

Op citytrip
Samen met vriendinnetje Isabelle vertrek ik begin juni naar Praag. Ik ben nog nooit in Praag geweest, dus ik ben heel erg benieuwd naar alles wat er te zien én te doen is. We gaan voor vier dagen en gaan met het vliegtuig. We hebben een hotel vlakbij het centrum geboekt zodat we zoveel mogelijk tijd over houden om heel veel dingen te zien en te doen.

Praag
Zoals ik al zei ben ik nog nooit in Praag geweest, maar ik heb er wel ontzettend veel goede en leuke dingen over gelezen. De verhalen die ik over deze Tsjechische stad lees zijn vrijwel allemaal super positief dus we hebben er al helemaal zin in. De architectuur schijnt er prachtig te zijn dus dat willen we natuurlijk zien en fotograferen. De Praagse Burcht en de Karelsbrug schijnen erg indrukwekkend te zijn en Praag heeft talloze kastelen welke de moeite waard zijn om eens te bekijken. Ook schijnt het leuk te zijn een fietstour door de stad te doen. Wat we ook zeker gaan doen is een trdelník eten. Dit is een (kaneel)hoortje welke je kan laten vullen met onder andere ijs. Grote kans dat je deze al wel eens op social media voorbij hebt zien komen, want wauw wat zien deze dingen er lekker uit! Ook shoppen en lekkere drankjes drinken zal natuurlijk op onze planning staan.

Budget
Ben je op zoek naar een budget citytrip waarvoor je niet super veel hoeft uit te zoeken en te regelen? Wij hebben via TUI geboekt en dit vonden wij verrassend voordelig. Een hotel en een (gunstige) vlucht in één boeken was in dit geval goedkoper dan losse boekingen maken. Ook voor heel veel andere steden kun je bij TUI terecht, no spon hoor (was ik maar zo’n grote blogger haha!), maar ik zag nog heel veel leuke plekken, mooie hotels en goede prijzen voorbijkomen.

Tips?
Ben jij al wel eens in Praag geweest? Wat is volgens jou dan echt een aanrader? Ik hoor het super graag van je, zodat wij alles uit onze citytrip kunnen halen! Tot die tijd ga ik lekker aftellen, want wat heb ik er zin in!

bron foto

17 thoughts on “Ik ga naar Praag!

 • Praag is heel leuk! 🙂 inderdaad ook heel budgetvriendelijk als je iets gaat eten/gaat drinken. Het natiolaal museum vond ik persoonlijk heel mooi! 🙂

 • Ik ben 2x in Praag geweest. Prachtige stad! Helaas had ik wel beide keren slecht weer.
  De eerste keer in Praag ben ik naar een Opera-voorstelling geweest, de tweede keer naar een balletvoorstelling.
  Die zalen en theaters daar zijn zó prachtig, dat is al een hele belevenis opzich. Mocht je de kans hebben om een mooie voorstelling te zien, zou ik dat zeker doen!!

 • Ik wil ook weer naar Praag! Ben er 7 jaar geleden geweest en ik vond het geweldig. Ik weet alleen niet meer zo goed wat ik gedaan heb :’) Het enige wat ik me nog goed kan herinneren is het Mucha-museum. Klein museumpje, maar als je Mucha-liefhebber bent is het wel echt een must. Veel plezier!

 • Ah wat leuk dat je naar Praag gaat! Ik ben er al twee keer geweest en beide keren was het super leuk! Toffe stad is het hoor! Heel goedkoop ook inderdaad. Weet nog wel dat ik voor sommige avonden nog geen 10 euro betaalde voor een hoofd en nagerecht en halve liter bier! Maargoed, dat is ook wel al een paar jaar terug haha

 • Jaa, zo onwijs leuk! Ik was 8 ofzo toen ik in Praag was, dus ik weet er niet veel meer van (alleen die brug met kunstenaars, haha!), maar het schijnt echt een leuke stad te zijn! En lekker. Met die heerlijke cones! Mijn zus is een paar jaar terug nog geweest en heeft toen goedkoop cocktails gedronken in een toffe skybar. Zal eens navragen voor je welke dat was! 😉

 • Superleuk dat je naar Praag gaat! Ik ben er ongeveer 2,5 jaar geleden geweest en vond het een supermooie stad. De Karelsbrug is sowieso heel mooi en ook het zogenaamde gouden straatje vond ik erg leuk.

 • Ah wat gaaf dat jullie naar Praag gaan! Dat is echt mijn favoriete Europese stad. Mijn tip is om een OV kaartje te kopen waarmee je de hele dag onbeperkt (en met de tram, bus, metro) kan reizen. In principe kom je met de tram en de metro overal al wel! Heel veel plezier alvast, ik ben benieuwd naar jouw ervaringen :-).

 • Ik ben er twee jaar geleden geweest met een vriendin! Wij gingen een volle week, maar na 5 dagen hadden we alles wel gezien. Per toeval kwamen we op het plein met de speciale klok (ik weet even niet hoe het heet) waar elk heel uur de (volgens mij) apostelen langskomen in de klok. Heel grappig om te zien. Verder vonden wij het bladerdeeg met ijs niet heel lekker, maar andere mensen vinden het juist heerlijk. Het is in ieder geval leuk voor foto’s. Wij zijn ook helemaal naar de Praagse burcht gelopen. Dat was echt een heel warme wandeling, maar het helemaal waard!

 • Praag lijkt me echt een prachtige stad maar ben er helaas nog nooit geweest dus ik kan je ook geen tips geven helaas! Ik ben wel jaloers op je hoor haha

 • Praag is een erg leuke stad! Zelf vond ik de trdlnik geen aantrader, haha! Mijn tip is om met de uber te reizen wanneer je het tram systeem niet in de gaten krijgt! Zelf zijn we nogal vaak verdwaald, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.