Beauty: Mijn ervaring met natuurlijke haarverzorging


Eerder al kon je op mijn blog lezen dat ik steeds meer bewust bezig ben met de dingen die mij gelukkig maken. Eén van die dingen is en blijft shoppen. Er is alleen nog een groot verschil tussen shoppen om het shoppen of dingen kopen waar je echt gelukkiger van wordt. Deze aankoopjes zijn daar zo’n voorbeeld van.

DM Duitsland
Regelmatig breng ik een bezoekje aan Duitsland en ik ga dan ook altijd even de welkende DM drogisterij in. Waar ik een aantal jaar geleden mijn mandje helemaal vol had geladen met de goedkoopste douchegels, bodylotions en nog meer ben ik nu niet meer zo van het ‘meer voor minder’. Niets is duur bij DM, daar niet van, maar ik kijk nu wat verder dan mijn neus lang is. Onlangs stuitte ik op het merk Alverde dat eigenlijk alleen natuurlijke producten verkoopt. Ik heb een aantal producten gekocht, getest en ga jullie vandaag vertellen wat ik er van vind.

Untitled_7

Alverde
Alverde is een merk, dat volgens mij, alleen in Duitsland (en misschien wel alleen bij DM) te koop is. Alle producten van het merk hebben een speciaal keurmerk voor natuurlijke cosmetica. Naast haarverzorging hebben ze dus nog veel meer producten, namelijk lichaamsverzorging, gezichtsverzorging en zelfs make-up. Als je dus voor een complete natuurlijke verzorging wil gaan dan is dit merk ideaal. De prijzen liggen namelijk ook erg laag, denk aan prijzen tussen de €1,- en €10,- euro. Er zijn verschillende lijnen van dit merk: zo heb je de Jojoba, Kamille, Wildrose, Hibiscus en Passiebloem lijn. De basis is dus vaak één natuurlijk ingrediënt wat de werking van het product bepaald. Daarnaast zijn er nog veel meer lijnen, het is echt een uitgebreid merk. Heel fijn!

Passiebloem haarverzorging
De lijn waar ik het graag over wil hebben is de Passiebloem lijn. Ik heb hiervan de shampoo, conditioner en het haarmasker aangeschaft. Deze lijn is speciaal geschikt voor lange haren die wel wat extra verzorging kunnen gebruiken. Mijn haar heeft de neiging om aan de punten erg droog te worden en daarnaast is het ook erg dik, dus een goede conditioner en een masker zijn voor mij essentieel. Daarnaast is de lijn ook geschikt voor gekleurd haar, maar dat heb ik zelf niet dus daarvan heb ik de werking niet goed kunnen testen.

DSCN4495

Substantie
Voor ik mijn bevindingen qua werking met jullie kon delen, heb ik de lijn natuurlijk uitgebreid getest. Een hele maand lang heb ik enkel deze producten gebruikt bij het wassen van mijn haar. Op de foto van mijn hand is de doorzichtige substantie de shampoo, de witte substantie de conditioner en de laatste is het haarmasker. Je kunt zien dat de shampoo vrij vloeibaar is, in tegenstelling tot de andere twee producten.  

DSCN4698
Ik werd érg enthousiast van de substanties van de conditioner en het masker. Deze zijn heerlijk dik en doen mij dus meteen vermoeden heel erg voedend en verzachtend te werken. De shampoo is wat dunner waardoor deze heel fijn en gemakkelijk over het haar verdeeld kan worden. De conditioner en het masker gebruik ik eigenlijk alleen in de lengte en de punten van mijn haar en ook deze zijn goed te verdelen.

Geur
Noem het misschien gek, maar ik vind het heel belangrijk dat mijn haar lekker ruikt. Als ik ergens uiteten ben geweest en mijn haar ruikt ernaar ga ik meteen douchen en was ik mijn haar met een lekkere shampoo en conditioner bijvoorbeeld. Je snapt dus dat ik de geur van haar producten ook erg belangrijk vind. Ik had een bloemige geur bij deze producten verwacht, maar dat is totaal niet zo. Je ruikt bijna niets, dat komt natuurlijk omdat er geen chemische ingrediënten aan toegevoegd zijn. Ik moet zeggen: het was even wennen om geen heerlijk geurende shampoo te gebruiken maar het hoort erbij en het went zeker.

Werking
Ook aan de werking van het product moest ik even wennen. Mijn haar werd schoon en de conditioner en het masker verzachtte mijn haar zeker, máár wel op een andere manier dan ik gewend ben van gewone haarverzorging. Het voelt allemaal wat stroever aan. Mijn haar wordt namelijk niet zo glad en zacht na het douchen als bijvoorbeeld van Andrélon. Máár het positieve verschil zit ‘m in het opdrogen. Mijn haar droogt namelijk prachtig op. Ook als ik het niet föhn en stijl heeft mijn haar een enorme glans, iets wat ik nog niet eerder heb gehad. Hier ben ik dan ook super blij mee! Wel merkte ik dat ik met deze haarverzorging mijn haren vaker moet wassen. Ik heb nogal droog haar en het wordt eigenlijk nooit vet dus normaal was ik het twee keer per week. Met deze lijn heb ik dat moeten verhogen naar zeker drie keer en soms zelfs vier keer per week.

Prijzen
De prijzen liggen zoals ik al had benoemd erg laag. Ik heb ze er even voor jullie bij gezocht en ze zijn als volgt:
–  Shampoo €1,95
– Conditioner €1,95
– Haarmasker €2,45
Daarnaast is er nog een verzorgende spray te koop in de lijn voor €2,45.

Conclusie
Ik merk zéker verschil met het gebruik van ‘normale’ haarverzorging. Mijn haar voelt beter en ziet er ook veel glanzender uit. Ik heb het gevoel dat het mijn haar echt veel goeds doet. Wel merk ik dat ik mijn haar wat vaker moet wassen dan normaal en dat het wat stroever aanvoelt als ik net uit de douche stap.Vooral deze producten van Alverde zou ik aanbevelen omdat ze naast natuurlijk ook nog eens erg voordelig zijn. Het enige minpunt is dat de producten alleen in Duitsland verkrijgbaar zijn. Mocht ik een Nederlands alternatief tegenkomen, dan zal ik dat zeker ook delen op mijn blog.

-Simone

14 thoughts on “Beauty: Mijn ervaring met natuurlijke haarverzorging

 • Klinkt op zich wel goed 🙂 Minder/geen geur bij natuurlijke producten vind ik altijd wel een beetje jammer. Natuurlijk wel logisch, aangezien het ook ‘beter’ is, maar toch.. Alverde is wel een fijn merk met een fijne prijs!

 • Huh ik had ook wel echt een bloemengeur verwacht, maar natuurlijk is het wel logisch dat een natuurlijk product amper geur heeft. Ik vind dat zelf ook altijd een beetje jammer en ben dol op lekker ruikend haar haha.

 • Alverde is inderdaad een super fijn merk ja. 🙂 Ik heb de crèmespoeling van deze lijn ook al eens gebruikt en daar was ik ook erg tevreden over. Alverde is trouwens een DM merk. Bij Rossmann (andere Duitse drogist) hebben ze bijvoorbeeld Alterra. Dat merk heeft ook heel erg fijne producten.

 • Je maakt me heel nieuwsgierig naar dit merk. Toch jammer dat ik niet tegen de Duitse grens aan woon, want het lijkt me geweldig om eens bij DM te kunnen kijken naar dit soort producten. Wat fijn dat je echt effect merkte van de natuurlijke haarverzorging! Zelf zou ik de fijne geur ook wel missen, maar ik kan me voorstellen dat natuurlijke producten wel beter zijn voor je haar.

 • Ook ik ben helemaal bezig met natuurlijke haarverzorging, ik ken dit merk niet maar ik neem aan dat hier ook geen siliconen in zitten? Daar moet je in het begin heel erg aan wennen, maar ik merk nu bijvoorbeeld wel dat mijn haar minder snel vet wordt.

  • Wat een goede! Daar had ik helemaal niet aan gedacht dat het daaraan zou liggen want er zitten inderdaad geen siliconen in. Ik hoop dat mijn haar na nog wat meer gewenning er ook nog beter op gaat reageren! Het voelt inderdaad aan als een hele andere manier van wassen. Het geeft me wel een goed gevoel, alsof ik goed voor mijn haar zorg haha!

 • Oh wow, wat een goedkope prijsjes en de verpakking alleen vind ik al super leuk!
  Ik vind het ook altijd belangrijk dat mijn haar lekker ruikt en dat het ook glad is.
  Dat het wat stroever aanvoelt maakt dan niet uit want als de kwaliteit van je haar en prachtig uit ziet vind ik toch ook wel belangrijk:-)
  Fijn review!
  Liefs, Nathalie

 • Oh, ik ben nu toch wel erg benieuwd geraakt naar deze producten! Ik zoek al een tijdje een goed haarmasker. Klinkt wel als een prima prijs/kwaliteit dit! Alleen jammer inderdaad dat het alleen in Duitsland verkrijgbaar is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.