Food Diary: Full Day Of Eating #6 – Cheatday

Twee weken geleden vroeg ik op Instagram of mijn volgers het leuk zouden vinden om een eetdagboekje te zien van een cheatday. Ik heb jullie al vijf keer eerder voorzien van eetdagboekjes, maar deze waren eigenlijk altijd van gezonde dagen. Natuurlijk schuif ik ook zo nu en dan wat ongezonds naar binnen, zoals op deze dag. Ook dat hoort natuurlijk bij een gezonde leefstijl. Er werd heel enthousiast op mijn vraag gereageerd en belofte maakt natuurlijk schuld. Hierbij, net op de valreep voor het weekend, wat goede inspiratie voor cheats, al zeg ik het zelf! 🙂

Cheatday ontbijt

eetdagboek cheatday

Cheatday Lunch & Snacks

Niet echt een heftige cheat om mee te beginnen! Ik had niet zo’n leuke vrijdag avond achter de rug dus ik besloot de zaterdag rustig te starten met een eierkoek met noten (my fave!) en wat vers fruit. Normaal eet ik havermout of kwark dus in dat opzicht is dit wel een treat!

Altijd tijd voor cava! Ik had een high tea met twee vriendinnen en vooraf kregen we een glaasje cava. Goede snack, toch?

High Tea Grand Cafe Puur

Tijd voor heerlijke amuses, ik vertel jullie binnenkort meer over deze high tea dus ik zal er nog niet te uitgebreid over uitweiden. Maar ziet er super lekker uit, toch?

high tea puur mercure

”Hoofdgerecht” van de high tea.. water loopt me nu alweer in de mond. Het was zo lekker. Sandwiches, wraps, scones, een soepje en nog veel meer: alles was even lekker.

high tea puur

Ja, ik had nog meer plek! Voor friandises zoals onder andere aan pindakaas / chocostick en een stukje carrotcake. Verrukkelijk! Dat we hierna nog een toetje kregen, had ik even niet zien aankomen. Werkte ik natuurlijk wel nog half naar binnen. Het toetje bestond uit chocolademousse met witte chocolade-ijs en karamel. Te lekker.

Cheatday diner en nog heel veel meer snacks

carpaccio salade

”Ik hoef echt geen avondeten meer” riep ik nog zo. Dus wel! Ik maakte een simpele carpaccio salade met natuurlijk wat truffelmayo en een stukje bruin stokbrood erbij. Lekker licht, dacht ik nog.

Even later ging ik met vriendinnen een escape room doen en na daar een uurtje hard bezig te zijn geweest dronken we daar nog iets. Het eerste wijntje (van wat er later een heleboel bleken te zijn) ging ook hier naar binnen. Spontaan ging ik daarna ook nog op stap en nog spontaner besloten we McDonald’s te bestellen via Uber Eats. Of ik wat frietjes en kipnuggets op heb? Oh jazeker! Oeps. Daarna nog een aantal rosétjes, witte wijntjes, sambuca’s en sourz shotjes. Dat werd nog een lange avond / vroege ochtend!

Het was een heerlijke dag en ik heb er volop van genoten! Ik zorg de dagen na deze dagen altijd voor heel veel water en gezond eten. Ook in de week erna let ik goed op zodat ik in het weekend weer een cheatday kan inlassen!

Q: Wat is jouw favoriete cheat? 

21 thoughts on “Food Diary: Full Day Of Eating #6 – Cheatday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.