Beauty: Weleda haarverzorging review

Ooit was ik echt een beautyfreak. Ik zat om 00:00 achter mijn laptop voor nieuwe MAC-collecties, shopte meer make-up en verzorgingsproducten dan kleding en was elke week in de weer met scrubs, haarmaskers, nagellakjes etcetera. Inmiddels ben ik nog steeds gek op beauty, maar ik koop niet meer alleen voor de ‘heb’. Ik let ook goed op wat voor producten ik koop, zo gebruik ik natuurlijk liever niets wat op dieren is getest. Inmiddels gebruik ik al een tijdje natuurlijke gezichtsverzorging en toen ik een pakketje met Weleda haarverzorging ontving (ik ben sinds kort Weleda ambassadeur) ben ik die producten ook meteen gaan testen. Inmiddels verzorg ik mijn haar al een aantal weken met deze natuurlijke producten en is het tijd mijn ervaringen met jullie te delen.

Weleda Haarverzorging

Ik denk dat veel van jullie Weleda wel zullen kennen. Het is een merk dat enkel 100% natuurlijke verzorgingsproducten op de markt brengt. Ze hebben steeds meer producten en sinds een tijd zitten deze ook allemaal in een heel modern jasje. De gezichtsverzorging van Weleda testte ik al eerder en vond ik heel erg fijn. Eind mei ontving ik producten uit de Weleda haar productlijn. Ik ontving een shampoo, haarmasker, haarolie en een haarlotion. De eerste drie testte ik en ga ik meer over vertellen, de laatste heb ik niet getest omdat dit een product is tegen haaruitval en om de haargroei te stimuleren. Ik heb zelf erg dik haar, dus dat product heb ik niet nodig!

weleda haarproducten

Weleda pluimgierst shampoo (€11,99)

Deze milde pluimgierst shampoo zorgt ervoor dat je haar niet droog wordt. Iets waar ik zelf snel last van heb. Daarnaast zorgt het voor de dagelijkse verzorging van je haar en de toevoeging van macadamia olie zorgt voor wat extra verzorging en verzachting. De shampoo is redelijk dun van substantie wat voor mij even wennen is, net als de geur. Geen parfums en heftige geuren dus, maar wel een licht aanwezig, natuurlijk geurtje. De shampoo schuimt ook niet zoals ik gewend ben, wederom door de toevoegingen die je in een ‘normale’ shampoo wel hebt. Ik merk dat mijn haar wat stroef wordt van deze shampoo en ik gebruik deze twee keer achter elkaar om mijn haar een goed schoon gevoel te geven. Ik gebruik een shampoo nooit zonder de combinatie met een haarmasker of conditioner, dus dat doe ik in dit geval ook niet.

Weleda havermasker (€12,99)

Het herstellende havermasker gebruik ik in dit geval als conditioner. Ik gebruik een ruime hoeveelheid welke mijn haar meteen glad en zacht lijkt te maken. Het masker laat ik een aantal minuten intrekken en ik moet zeggen dat ik ook aan dit geurtje een beetje moet wennen. Ik merk bij het uitspoelen dat mijn haar nog gladder wordt en dat ik er makkelijk doorheen kom met mijn vingers. Na het föhnen zie ik duidelijk resultaat van het gebruiken van deze shampoo en conditioner. Mijn haar is heel luchtig en glanzend: super fijn.

Weleda haarolie (€9,49)

Om mijn coupe helemaal af te maken, gebruik ik een paar druppeltjes van de Weleda voedende haarolie. Deze heeft een lekkere frisse geur wat ik prettig vind. De haarolie helpt gespleten haarpunten te voorkomen en beloofd een mooie glans te geven aan het haar. Het is een redelijk vette olie en met mijn droge haar maakt dat niet zoveel uit, het is juist fijn, maar ik denk dat deze olie niet zo geschikt is voor wat dunner, gladder haar. Voor mijn haar werkt de olie perfect. Het beetje pluis wat ik nog had, gaat helemaal weg en mijn haar ziet er heel verzorgd uit.

Conclusie: Weleda haarverzorging is ontzettend fijn en de producten doen het vooral goed in combinatie met elkaar. Ik doe dit nu al een aantal weken en merk dat mijn haar er goed aan toe is. Zoals ik al zei valt het lekker luchtig en glanst het mooi. Een echte aanrader dus.

simonevissers-com

17 thoughts on “Beauty: Weleda haarverzorging review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.