Adventures: Lissabon

Van de blogpost ”lunchen & shoppen in de stromende regen” naar deze blog typen in de brandende zon. Heerlijk verschil, maar geeft wel aan dat ik het bloggen weer net wat te lang heb laten liggen naar mijn zin. Ik heb nog heel wat dingen met jullie te delen, want de afgelopen weken zaten bomvol leuke activiteiten. Ik heb daarnaast ook hard gewerkt (al zeg ik het zelf) en veel getraind (summerbody niet nog niet on fleek), waardoor het bloggen er bij ingeschoten is. Maar genoeg excuses: vandaag tijd voor mijn blogpost over mijn citytrip naar Lissabon!

Ik vertrok eind maart voor 4 dagen naar Lissabon en had daar mede door de fantastische planning en uiteraard aanwezigheid van mijn reisgenote Sanne een ge-wel-dig weekend. Het voelde echt als een minivakantie en als ik er aan denk krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. Tijd dus om mijn avonturen uit deze mooie Portugese stad ook eens met jullie te delen. Bereid je voor op onder andere een heleboel Pasteis de Nata.

Dag 1 bestond uit, uiteraard, de vliegreis. Nadat de stress om de inhoud van mijn, naar mijn mening, te kleine handbagage koffer voorbij was kon het genieten beginnen. We stapten in Lissabon uit het vliegtuig en genoten meteen van de warme zon. We stapten daarna snel in een Uber die onze door de eerst grote straten en daarna de kleine steegjes van Lissabon reed. Al snel waren we bij onze Airbnb, waar ook onze host snel was. Het ging allemaal super vlot, zo vlot dat we om 12 uur al omgekleed en wel door de straten liepen op weg naar onze eerste lunch.

Onze eerste lunch was geslaagd en hierna gingen we meteen door naar de eerste bezienswaardigheid: Castelo de São Jorge. Super mooi kasteel, wat zeker de moeite waard is. Tips: doe je jeugdig voor, krijg je korting haha!


Daarna tijd voor een drankje én een hapje. Mijn eerste, en achteraf ook favoriete, Pasteíl de Nata haalden we bij Manteigaria (zit aan de Rua de Loreto, midden in het centrum). We aten deze lekker op, op een bankje op het voorgelegen plein, in het zonnetje. Genieten!

Daarna wandelden we nog een stuk voor de stad en liepen we meteen per ongeluk tegen de Elavador Santa Justa aan. Een super mooie lift die je, zo bleek later uit informatie van onze gids, het best gewoon lekker vanaf de grond kan bekijken. Hij noemde het een van de grootste ”tourist traps” van Lissabon. Omdat je hier meer dan €5,00 betaald voor 10 seconden in een lift waarin je niet eens naar buiten kunt kijken.

‘s Avonds aten we nog heerlijk en genoten we van een plaatselijk kersen likeurtje, waarna we snel gingen slapen om weer op te laden voor een nieuwe dag.

Op dit moment had ik me echt mega verheugd. We gingen namelijk ontbijten bij Nicolau Café. We moesten even wachten voor we een plekje hadden, maar ik moet zeggen: het was meer dan de moeite waard. Ik vond het de leukste ontbijtplek waar ik ooit ben geweest en niet onbelangrijk: we hebben echt heerlijk gegeten. Deze açai bowl was echt fantastisch. Alsof dit nog niet genoeg was deelden we ook nog red velvet pancakes.

En weer door! Even een selfietje op Praça Dom Pedro IV / Rossio Square. Hierna liepen we naar het treinstation waar we op de trein stapten naar Sintra. Aldaar besloten we de bus te pakken (we hadden een zitplek en dat was echt als een zege van boven) en uit te stappen bij Pálacia da Pena. Na het omzeilen van de lange rij door snel even tickets te kopen via Tiqets konden we naar binnen.

En wauw: wat een sprookje was dit! Echt een prachtig paleis. Naast de tuin en dus de gebouwen van de buitenkant kochten we ook tickets voor het paleis zelf. Ik vond het heel indrukwekkend, er waren heel veel vertrekken en er was veel te zien. Daarnaast waren er binnen en buiten natuurlijk ontelbaar veel Instagram plekken, waar veel mensen dankbaar gebruik van maakten. Ondanks dat we er wel natuurlijk lekker aan meededen, was het ook echt een leuk gezicht om te zien.

Terug in de stad liepen we nog heel wat kilometertjes. We besloten dat we de welbekende tram 28 voor een later tijdstip zouden bewaren, maar wel heel leuk om hem alvast voorbij te zien komen.

We streken weer neer bij een hotspot. Dit keer was het Fauna & Flora, naast een fantastisch interieur was ook het eten heel erg lekker. We lunchten pas rond 4 uur volgens mij, dus we konden wel iets uitgebreids gebruiken. Ik koos voor een Indiase bowl en hij was echt heel erg lekker.

We wandelden nog wat rond na het eten en opeens stonden we op Praça do Comércio. Ook weer zo indrukwekkend.

Van wandelen krijg je natuurlijk dorst. We namen weer een lekkere (witte) sangria. Dat het ondertussen hartstikke afkoelde, maakte voor ons niet uit. Omdat we hierna moe en wellicht een beetje aangeschoten waren, besloten we toch tram 28 alvast uit te proberen. Na een snelle omkleed sessie snelden we ons naar weer een fantastisch restaurant alwaar ik alleen hele onsmakelijke foto’s van mijn risotto heb gemaakt. Ga ik dus niet delen, maar hij was wel echt heel lekker!

Dag 3 startten we ook bij een geweldige hotspot: Comoba. Ik had super veel buikpijn dus ik ging voor een kopje gemberthee en een grote kom havermout. Dit was echt de lekkerste havermout ooit met onder andere peer, pindakaas, chocolade, frambozen en meer.

Wat een uitzicht he!

Per toeval kwamen we de Pink Street tegen. Gevalletje van niet de moeite waard om echt op te zoeken. Wat een aanfluiting, haha.

Hierna kreeg ik zo’n buikpijn en had last van mijn knie. Ik kon niet eens meer gewoon lopen. Ik besloot even terug te gaan naar de Airbnb en na een klein dutje ging het gelukkig een stuk beter. Ik sloot aan bij de stadswandeling met een super leuke, enthousiaste gids. We zagen een hele hoop mooie architectuur, leerden een boel bij over de geschiedenis van Lissabon én maakten een tussenstop bij één van de vele bakkerijtjes. We eindigden weer op Praça do Comércio waar een grap over Portugese held Christiano Ronaldo natuurlijk niet kon ontbreken.

Tijd voor een ”groene wijn”, een specialiteit. Wijntje smaakte goed en we laadden meteen op voor de volgende trip!

We gingen namelijk op naar de LX Factory. Hier aten we echt goede hotdogs bij één van de vele leuke tentjes die er zijn. Na nog een rondje liepen we het terrein af, met een missie. Een Uber naar Belém.

Tijd voor een bezoek aan Torre de Belém en Mosteiro dos Jerónimos. Beide helemaal de moeite waard, wat prachtig! We zijn bij beide niet binnen geweest, maar ook vanaf buiten was er genoeg te zien. We hadden natuurlijk wel enorm geluk met het weer, wat het allemaal nog fijner maakte om hier rond te lopen.

Een andere belangrijke reden dat we hier waren: Pasteís proeven! Deze uit Belém waren wat minder zoet en meer ‘ei’-achtig. Desondanks heerlijk. Omdat er een lange rij stond en we al hadden verwacht dat dit heel lekker zou zijn namen we er stiekem twee per persoon.

Ook onze laatste dag in Lissabon sloten we in stijl af. Een heerlijk ontbijt bij Padaria do Bairro. Deze keten zit op meerdere plekken in Lissabon en je kunt er echt heel lekker en goedkoop eten. Ik nam een cappuccino, verse jus d’orange én een croissant met Nutella en aardbei. Ook nam ik natuurlijk nog wat van die lekkere Portugese gebakjes mee naar huis!

Ik besef me nu pas dat dit wel een heleboel foto’s en woorden zijn, oeps!
Q: Ben jij wel eens in Lissabon geweest?

simonevissers-com

9 thoughts on “Adventures: Lissabon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.