Adventures

Adventures: Citytrip Boedapest I

Derde tripje van dit jaar: check! Helaas zijn vier dagen Boedapest voorbij gevlogen en sta ik alweer met mijn voeten op Nederlandse bodem. Gelukkig hebben we de herinneringen, de foto’s én de extra kilo’s op de weegschaal nog. Natuurlijk heb ik weer een hoop foto’s gemaakt (waarvan ik er ook al wel een aantal op Instagram heb gedeeld), dus laat ik snel beginnen met deze plog.

Vrijdag: de trip naar Boedapest

Het was vroeg dag. Na 3 uurtjes slaap stond ik om kwart over 4 naast mijn bedje. We waren dit keer aangewezen op de trein naar het vliegveld en dat maakt dat het net allemaal wat langer duurde. Ik zal het hele reisverhaal overslaan, maar wil nog wel een tip met jullie delen. Neem de Airport shuttle (100E) naar het centrum. Voor 900 HUF (ongeveer €2,80) sta je in +- 30 minuten midden in de stad. Een taxi kost ongeveer 20 euro, dus reken maar uit die winst!

We verbleven in het Roombach Hotel, wat een absolute aanrader op een toplocatie is. We zaten in een van de leukste wijken en op loopafstand van veel bezienswaardigheden. Het hotel is helemaal vernieuwd en ziet er supermodern uit. Daarnaast is alles lekker schoon en het ontbijtje prima!

brewdog-budapest

Tijd om de stad in te gaan! Eerst een lekkere lunch bij Brewdog, sliders met zoete aardappelfrietjes (te lekker!) en daarna rondstruinen voor de straatjes van Buda. Meteen een beetje shoppen, je kent het wel.

Boedapest-boekenstand

springfield-boedapest

architectuur-boedapest

Boedapest

hongarije-food
Ziet er misschien niet heel smakelijk uit, maar when in Hongarije: Goulash soep!

‘s Avonds streken we neer op een terras vol met locals en bestelden we een soepje en wat hapjes. Leuk detail: de rosé kostte hier omgerekend €1,50.

Boedapest-terras

Zaterdag: de eerste hele dag in Boedapest

Eerste hele dag! Niet zo fris en fruitig werd ik wakker maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. We begonnen met een lekker ontbijtje in ons hotel.

roombach-hotel

Vandaag stonden de bezienswaardigheden op de planning. We besloten alles wandelend te doen en gingen eerst naar de Synagoge in de Joodse wijk waarin we verbleven. Heel indrukwekkend, vond ik. Hierna liepen we door naar en over de Kettingbrug, naar het Vissersbastion en na een kleine Starbucks stop op naar de omliggende wijk.

synagoge-boedapest

synagoge-boedapest

kettingbrug

kettingbrug
vissersbastion-boedapest

Budapest-view

budapest-view

visserssbastion

vissersbastion

Starbucks-boedapest

Na een heerlijke lunch bij de tophotspot Francizka gingen we weer verder. We liepen langs het water in Pest en gingen een brug verder weer terug naar Buda. Hier konden we het niet laten aan onze shopdrang toe te geven en liepen we na een kleine stop voor een “Palacinta” door naar het Westend shoppingcenter. Na een voor mij mislukte shopsessie aten we even wat in het foodcourt en gingen we weer terug naar buiten, het zonnetje in. We maakten weer een mooie wandeling en zagen de Basiliek.

Franziska-budapest

Franziska-budapest
Franziska-budapest

parlement-budapest

palascinta

basiliek

Na een korte pauze in ons hotel gingen we weer op pad. We besloten een hapje te eten bij “Burger Market” waar we heel verrassend gingen voor.. een pasta. Dat de Aperol Spritz nooit van onze rekening is afgeschreven beschouw ik als een leuke bijkomstigheid. Hierna streken we neer op een leuk terras in onze favo wijk en dronken we weer voordelige drankjes en aten we een fantastisch dessert. Goede afsluiting van deze lange dag.

burger-market

dessert-budapest

Genoeg foto’s voor in deze blog, deel II komt er snel aan!
In de tussentijd kun je mijn andere vakantieplogs van dit jaar checken: Gran Canaria en Lissabon.

Q: Ben jij wel eens in Boedapest geweest?

simonevissers-com

40 Replies to “Adventures: Citytrip Boedapest I”

 1. Dat ziet er heel tof uit! Ik had al vaker goede dingen over Boedapest gehoord, maar jouw foto’s van de stad (oke, en van het eten, haha) maken me helemaal enthousiast 😉

  1. Wat een lief compliment, dank je! Ik maak ze meestal gewoon met mijn iPhone 8 plus en merk erg genoeg weinig verschil met mijn spiegelreflex camera. Ik gebruik daarnaast op elke foto dezelfde filter, een klein beetje valsspelen haha!

 2. Wat een heerlijke city trip en wat is budapest toch mooi zeg. Het staat bij ons al een tijdje op het lijstje om eens een bezoekje aan te brengen. Met de kleine opkomst zal het er helaas niet binnenkort van komen. Maar wie weet… zeg nooit, nooit.

 3. Wat een mooie foto’s van een zo te zien onwijs leuke citytrip. Boedapest is zo’n mooie stad. Na het lezen van jouw artikel zou ik stiekem ook heel graag weer een keer naar Boedapest gaan 🙂 Vooral het Parlementsgebouw is prachtig.

 4. Wat ziet dit er geweldig uit zeg! Ik krijg meteen zin om op vakantie te gaan. Mooie foto’s ook! Ik ga je tips onthouden. Ik wil in de zomervakantie misschien die kant op gaan. Lijkt me waanzinnig! Ik ga dan wel kamperen.

 5. Prachtige foto’s, meid!Jullie hebben het heerlijk gehad zo te zien en wat een mooi stad is het! Staat zeker nog op mijn lijstje. Ben heel benieuwd naar deel 2!

 6. Ziet er heel leuk uit! Ik ben er nog nooit geweest maar door jouw foto’s (mooi!) en de fijne prijzen zou ik er zeker weleens naartoe willen gaan. Op de een of andere manier zijn het steeds steden als New York en Rome die bij ons opkwamen (en Barcelona) dus daar zijn we regelmatig naartoe gegaan. Nogmaals, Boedapest ziet er heel erg leuk uit.

 7. Heel fijne foto’s! Had het al gezegd, maar je jurkje is echt zoooo mooi! Ik wil zeker nog eens naar Boedapest. Een aantal jaar geleden gingen mijn beste vriendin en ik naar Sziget, maar ik werd heel ziek op de eerste dag. Toen zijn we dus ongepland twee dagen in de stad zelf geweest, voor we terug naar Nederland konden. Toevallig zaten we toen vlakbij een kattencafé. Dat was heel leuk 🙂

  Liefs,
  Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.