Happiness

Happiness: 7 tips om beter in je vel te zitten

Beter in je vel zitten. Een lastig, ontastbaar begrip. Voor mij zijn er drukke tijden aangebroken! De zomer is nu echt voorbij, het is weer onwijs druk op de weg, het kantoor is druk bevolkt, ik heb (heel) veel werk te doen en stapels ideeën voor mijn blog. Daarnaast wil ik mijn huisje netjes houden, 3-5 keer per week sporten, lekker koken en gezond eten, mijn vriendinnen zien, naar mijn ouders die in een andere stad wonen en leuke dingen doen met mijn vriend die dan ook nog eens heel regelmatig van huis is.

Soms wil ik dan wel eens vergeten hoe belangrijk het is stil te staan bij hoe ik mezelf voel. Zit ik lekker in mijn vel? Voel ik me goed bij de dingen die ik doe? Voel ik me blij? Ben ik gelukkig? Ik merk dat als ik dit een tijdje laat liggen, dat ik mezelf dan nog wel eens voorbij kan lopen. Goed in je vel zitten is enorm belangrijk wanneer je ‘alle ballen in de lucht wil houden’ en daarom deel ik vandaag mijn zeven tips met jullie.

vakantiekos6

1. Focus op jezelf

De focus van jezelf naar andere personen of dingen verleggen kan een grote valkuil zijn. Het is heel belangrijk te blijven focussen op jouw eigen doelen. Wie ben je, wat wil je en waarom. Dit klinkt misschien heel logisch maar dat is het vaak niet. Heb je wel eens helemaal geen zin om iets te doen maar doe je het om een ander te plezieren? Denk dan vooral in hele drukke tijden 3 keer na voor je ja zegt. Doe dingen die je zelf leuk vind en ga om met personen die je energie geven en je zal merken dat je een hele hoop gedaan krijgt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je er niet moet zijn voor geliefden wanneer ze het moeilijk hebben, juist niet, maar als deze personen dichtbij je staan zal het ook nooit voelen als iets waar je geen zin in hebt.

2. Neem de tijd

Beter in je vel zitten is niet iets dan je binnen één dag kan regelen, hoe fijn het ook zou zijn. Daarom is het belangrijk dat je zelf de tijd neemt en dat je jezelf deze tijd ook echt gunt. Natuurlijk is het logisch dat er dagen tussen zitten dat je niet zo vrolijk bent of baalt van iets maar juist dan is het de kunst om te focussen op jezelf en te kijken naar de positieve dingen. Probeer zo snel mogelijk weer uit die negatieve vibe te komen en je zult merken dat je je snel weer beter voelt.

3. Gezond eten en bewegen

Dit is ook écht een must. Ik denk dat heel veel mensen onderschatten wat goed eten en actief sporten met je lichaam doet. Het geeft je bergen energie en je werkt hiermee aan een gezond en sterk lichaam. Ga op zoek naar recepten die jij lekker vind en een sport waar je je goed bij voelt. Maak het leuk voor jezelf en probeer het vol te houden. Ook al heb je regelmatig een off-day, als je een goede basis hebt dan kun je dit hebben. Een sterk en gezond lichaam kan er zeker voor zorgen dat je beter in je vel komt te zitten.

4. Slaap

Eerder al schreef ik een artikel met vijf tips voor een goede nachtrust. Een goede nachtrust is essentieel om overdag goed te kunnen functioneren en presteren. Zorg ervoor dat je op tijd naar bed krijgt en gun je lichaam ook echt de rust die het nodig heeft.

DSCN4393

5. Schrijf of praat

Voel je jezelf rot? Probeer dit dan zeker niet voor jezelf te houden, of in ieder geval niet alleen in je hoofd. Je kunt jezelf er helemaal gek mee maken. Soms helpt schrijven al, je kunt zo veel makkelijker je gedachten ordenen dan dat je dit in je hoofd kunt. Soms is praten fijner. Bel eens een vriendin bijvoorbeeld en je zult merken dat je echt verlichting voelt als je erover praat.

6. Verwen jezelf

Ik kan niet met zekerheid zeggen dat dit voor iedereen helpt maar ik kan zeker voor mezelf spreken. In een nieuwe outfit die helemaal bij me past, een mooie look die ik gemaakt heb met nieuwe make-up of in een gezellig woonkamer met nieuwe woonaccessoires ben ik gewoon helemaal in mijn nopjes. Blij met de dingen die ik gekocht heb en de keuzes die ik gemaakt heb. Ik werk er hard voor dus voelt het extra goed om jezelf zo nu en dan te belonen!

7. Geniet!

Het zijn niet alleen de grote mijlpalen die het leven leuk maken. Het waarderen van hele kleine dingen kan ervoor zorgen dat je zoveel beter in je vel zit. Een mooie lucht die je spontaan tegenkomt tijdens een fietstocht, een kus van je vriend, een lekkere maaltijd, lekker ruikende kaarsjes, een warme kop thee, een nieuw jurkje. Probeer er eens echt bewust van te genieten!

Q: Ben jij ook bewust bezig met positiviteit en het hierdoor beter in je vel zitten?

17 Replies to “Happiness: 7 tips om beter in je vel te zitten”

 1. Wat een fijn artikel! Goed om even bewust een moment stil te staan bij waar je nu staat in het leven ja.. Ik probeer hier de laatste tijd zelf ook wat meer aan te werken, want kan de lat voor mezelf ook nogal eens (te) hoog leggen qua sociale druk en wat er allemaal moet ..

 2. Ik kan me zeker vinden in al je tips! Ik heb door chronische pijn jaren lang ontzettend slecht in mijn vel gezeten. Nu ben ik geopereerd en is daar gelukkig aan einde aan gekomen. Wat ik vooral ook merk is dat kleine dingen / gebaren (bijvoorbeeld iets wat een ander voor je doet) niet onderschat moeten worden. Dankbaarheid is iets heel belangrijks en stil staan bij kleine, alledaagse dingetjes kan je ook helpen om beter in je vel te zitten. We leven in zo’n snelle wereld waarin dat volgens mij nogal eens vergeten wordt.

  1. Wat heftig Christiana! Gelukkig is er een einde gekomen aan de pijn, dat lijkt me een hele opluchting. Dat van die snelle wereld is zo waar, je bent zelf echt de enige die er wat aan kan doen door stil te staan bij de fijne dingen, klein of groot!

 3. Ja, zo herkenbaar! Ik merk dat ik zelf ook wat minder lekker in m’n vel zit nu alles weer druk druk druk is. Al heeft het geloof ik ook met de tijd van het jaar te maken. Mijn wondertip is dan ook: vitamine D (liefst natuurlijk van de zon, anders uit een potje ;-)).

 4. Fijne tips! Ik merk dat ik zelf ook niet helemaal lekker in mijn vel zit op dit moment, maar dit komt voornamelijk omdat ik met een nieuwe pil ben begonnen. Slapen doet mij altijd wel goed!

 5. Goede tips, daar heb ik wel wat aan. Ik zit al een tijdje in een ‘periode’ waarin bepaalde mensen in mijn omgeving mij energie kosten ipv geven. Dit kan niet de bedoeling zijn en hier wil ik dan ook mee stoppen.

 6. Ja ik ben er wel veel mee bezig 🙂 vooral de laatste tijd dat ik merk hoe snel de tijd gaat en dit vooral veel te maken heeft met alle sociale media waar zoveel tijd in gaat zitten. Ik vind de tip van ‘focus op jezelf’ een goede, want dat is soms zo lastig als je gewend bent om het anderen vooral naar de zin te maken en dan jezelf vergeet… maar ik werk eraan ^^

 7. Ik merk dat ik het inderdaad heel erg belangrijk vind om mezelf te verwennen, de tijd te geven en ook regelmatig tijd voor mezelf te nemen. Fijn artikel!
  Liefs,
  Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.