Healthy lifestyle

30/30: Ik ga een challenge met mezelf aan

Ik heb weer iets bedacht hoor! Vandaag begint de maand september en hiermee voor mij ook een nieuwe challenge. Zoals jullie misschien al wel eerder op mijn blog hebben gelezen sport ik veel. Ik train minstens 4 keer per week in de sportschool en haal hier heel veel voldoening uit. Toch zette het nieuwsbericht over de gevaren van stilzitten van vorige week mij flink aan het denken. Naast actief trainen is het belangrijk om genoeg te bewegen in het dagelijkse leven, vooral als je voor je werk of studie veel stilzit.

Untitled_3

Kantoorbaan
Nog nooit eerder heb ik zoveel gezeten als nu. Mijn eerste ‘echte’ baan na mijn afstuderen was in een sportschool. Natuurlijk zat ik daar nooit en liep ik constant rond en was eigenlijk altijd in beweging. Toen ik afgelopen december overstapte naar een nieuwe baan als Online Editor heb ik dat wel gemerkt. Het stilzitten viel me zwaar, ik had serieus pijn in mijn hele lichaam als ik heel de dag zat. Toch merkte ik dat ik er héél snel aan wende en nu voelt het eigenlijk heel gewoon. Helaas. Zoveel zitten is natuurlijk helemaal niet goed en ik ervaar ook best wel wat klachten door al dat zitten zoals bijvoorbeeld heel veel buikpijn en pijn in mijn nek en schouders. Tijd om verandering aan te brengen!

IMG_5888

30 dagen lang minstens 30 minuten bewegen
4 keer sporten is natuurlijk prima. Daarnaast doe ik vaak ook nog één keer extra cardio. Omdat ik buitensporten ook wel heel fijn vind naast alle uren in de sportschool pik ik ook bootcamp weer een beetje op. Maar hiernaast is het zeker mogelijk om elke dag te bewegen. De fiets pakken om nog even een rondje te maken, een stuk wandelen, hardlopen, hoepelen, touwtje springen: alles kan. Ik heb besloten dat ik de komende 30 dagen ELKE dag minstens 30 minuten te bewegen. Op de dagen dat ik echt train ga ik hier natuurlijk ruimschoots overheen maar op andere dagen is dit echt het minimum.

IMG_7949

Voeding
Ik ben de afgelopen jaren héél veel bezig geweest met voeding. Ik ben nu 23 en sinds mijn 16e heb ik me steeds meer in voeding verdiept. Ik heb verschillende sporten en manieren van eten uitgeprobeerd (helemaal in het begin Sonja, later BodieBoost, My Killerbody Motivation, If It Fits My Macros) maar ben er inmiddels uit wat voor mij het beste werkt. De 80/20 methode is voor mij ideaal. Ik eet voor 80% gezond (vers, eiwitrijk, redelijk clean) en daarnaast mag ik zo nu en dan even cheaten. Al die tijd heb ik vlees én vis gegeten en daarnaast ook gevarieerd met vleesvervangers. Ik ben nu op het punt dat ik het vlees eten wil afbouwen om zo te ontdekken wat dit voor mij gaat doen, uiteindelijk wil ik zelfs proberen wat plantaardig eten voor mij gaat doen.

Verwachtingen
Ik verwacht minder last te gaan krijgen van mijn ‘zit-klachten’ en me daarnaast energieker te voelen doordat ik vaker buiten ben. In oktober wil ik een nieuwe grote challenge oppakken, maar daar vertel ik later meer over, het heeft in ieder geval met het puntje ‘Voeding’ te maken!

Q: Wie doet er met mij mee?

32 Replies to “30/30: Ik ga een challenge met mezelf aan”

 1. Wat een goede challenge! Nu ik full time stage loop ben ik ook wel bang voor een houten kont. Ik probeer wel zoveel mogelijk (als het niet regent haha) de fiets te pakken, dan fiets ik toch telkens 20 minuutjes heen en terug. Al voelt dat niet echt als bewegen..

  1. Dat scheelt al een hoop, dat je lekker kunt fietsen! Snap het wel hoor, het voelt meer als gewoon onderweg zijn maar het is echt goed! Een extra rondje wandelen is ook altijd wel lekker, of thuis wat oefeningen doen als je weinig tijd hebt!

 2. Wat een goede challenge! You go girl!!! Ik ben vorig jaar heel erg op mijn eten gaan letten en meer gaan bewegen. Toen wilde ik echt afvallen en ik ben 20 kilo kwijt geraakt . Nu is het een kwestie van op gewicht blijven en ook dat gaat goed. Als je eenmaal gewend bent aan gezonder eten en lekker bewegen is het ook meer een way of life geworden en minder een ‘moetje’, en dan gaat het je op een gegeven moment ook natuurlijker ah, hoe cliché het ook klinkt. Heel veel succes!

  1. Dankjewel!! Heel motiverend en leuk om te lezen! Super goed van je, echt een prestatie. Het is inderdaad een heel stuk fijner als het gewoon een way of life is geworden, het enige waar je dan alleen nog op hoeft te letten is dat er niet weer een ongezonde gewoonte terug in sluipt!

 3. Wat een goede challenge Simone! Ik beweeg ook veel te weinig. Eet wel volgens de 80-20 regel maar moet echt het sporten weer gaan oppakken. Na 3 maanden klussen ben je er helemaal uit, hihi! Succes!

 4. Wat een mooie challenge. Ook mooi hoe je voeding omschrijft, ik heb ook heel veel geprobeerd. En probeer nu gezond te eten, maar mag van mezelf af en toe ook lekker genieten van enorm slechte dingen. Maar dan met mate.

 5. Oh, ik heb ook een kantoorbaan. Lekker zittend, maar zo slecht voor je. Ik moet mijzelf ook echt dwingen om af en toe een stukje te lopen. Gelukkig kan ik het dorp in tijdens mijn pauze en ga ik op mijn fiets naar mijn werk. Zo heb ik overdag tenminste nog wel wat beweging.

 6. Wat goed dat je er zo bewust over nadenkt! En een goede challenge. Ik hoorde het bericht over zitten ook en ben er ook flink van geschrokken. Ik doe met je mee deze maand (gelukkig ga ik vandaag een weekend naar Antwerpen dus zal ik wel over de 30 minuten beweging heen komen)!

 7. Ik sport echt te weinig. Ik probeer wel elke pauze naar buiten te gaan. Ik heb inmiddels alweer 6 jaar een kantoorbaan en dat merk ik wel, haha. 30 minuten bewegen haal ik wel, maar dat is dus geen sporten.

 8. Wauw wat ben je super goed bezig! Elke dag 30 minuten bewegen vind ik heel knap en ook de voeding.
  Ik doe graag met je mee:-) ben al iedergeval aan t kijken voor een fijne sportschool!

  Liefs, Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.